Știrea zilei

Organizația Mondială a Sănătății: Crește numărul de cazuri de rujeolă în Europa | VIDEO

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că Europa se confruntă cu o creștere a cazurilor de rujeolă. Boala a revenit în 4 țări, printre care Marea Britanie, unde era considerată eliminată. OMS lansează un apel de intensificare a vaccinării.

În 48 de state europene s-au înregistrat 89.994 de cazuri de rujeolă în primul semestru din 2019, mai mult decât dublu față de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit statisticilor din din 2019, mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit statisticilor din 2018, boala nu a fost eliminată din Regatul Unit, Grecia, Republica Cehă şi Albania.

Rujeola înregistrează o revenire în aproape toate regiunile globului din cauza accesului deficitar la servicii medicale sau a neîncrederii în vaccinuri. În ţările occidentale, ”anti-vacciniştii” susţin că există o legătură între vaccinul pentru combaterea rujeolei şi autism. Organizația Mondială a Sănătății a demonstrat în numeroase rânduri această teorie, bazată pe un studiu falsificat.

Rujeola este epidemică în 12 țări, printre care Franța și Germania, state în care vaccinarea va deveni obligatorie începând din martie 2020.

La nivel mondial, numărul cazurilor semnalate a crescut de trei ori. Astfel cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Congo, Madagascar și Ucraina.

Extrem de contagioasă şi cu potenţiale complicaţii grave, rujeola se transmite prin contact direct sau pe calea aerului şi duce la infecţii ale căilor respiratorii, afectând apoi întregul organism. Nu există un tratament curativ al rujeolei, dar poate fi prevenită prin administrarea a două doze de vaccin.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cetăţenii ruşi au votat: Vladimir Putin va putea candida pentru încă două mandate | VIDEO

Cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir …