Știrea zilei

Organele de drept, în apărarea sau împotriva oamenilor? | VIDEO

În rezultatul altercațiilor dintre grupul operativ al Procuraturii Generale și protestatarii pașnici care au manifestat în Orhei, câteva persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.  Mai mult, un manifestant a rămas fără telefonul mobil.

Luni locuitorii orașului Orhei au manifestat în susținerea deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova, cărora organele de drept le-au reținut automobilele, obligându-le să se  deplaseze pe jos pre oraș.

Ulterior, mascații au forțat-o pe Marina Tauber să intre în mașină. Între timp, oamenii au îngrădit automobilul în semn de protest, iar polițiștii au intervenit în forță pentru a dispersa mulțimea. În  toată această îmbulzeală, câțiva protestatari au avut avut de suferit.

Printre cei care au avut de suferit a fost și Anatolii Gheorghișenco. El spune că în timpul  protestului era practic imposibil să faci câteva mișcări.

ANATOLII GHEORGHIȘENCO: „Noi încercam să o apărăm pe Marina Tauber ca să nu fie luată cu mașină. Șoferul însă, a accelerat și a trecut cu roata peste piciorul meu. Noi am venit aici în parcul Ivanos și am  chemat ambulanța pentru cei care au avut de suferit.”

NATALIA IVANOVA: „Eu personal am fost atacată din cauza că am vrut să ajut un om invalid, care am văzut că este agresat și împins și culcat pe capota mașinii și eu am sărit în ajutorul lui. Și pentru asta am fost și  eu agresată. Eu cred că fiecare trebuie să poarte răspundere.”

Un alt protestatar care a avut de suferit este Iurie Belenkii. Bărbatul suferă de probleme locomotorii și a fost prins pe capota unui automobil, el fiind blocat acolo preț de câteva minute.  Bărbatul susține că, în acele clipe, cineva dintre mascați i-ar fi sustras telefonul.

IURII BELENKII: „Am căzut pe capota mașinii, cum pot împinge mulțimea ca să mă îndepărtez de mașină? Și ei m-au lovit, apoi m-au scos cu forța, eu puteam să cad, era cât pe ce să-mi pierd cunoștința. Doi mă împingeau de la mașină, unul m-a lovit. Eu am simțit cum el îmi scoate iphone ul de 25 000 de lei și îl transmite altui coleg de-al său, ei stăteau alături. Al doilea tot era echipat.”

Ca să lămurim situația am luat legătura cu serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție.

CĂTĂLINA BOGONOS, Serviciul de presă, Procuratura Anticorupție: „Eu nu pot să cunosc cine i-a luat telefonul, care era persoana ceea. Dar eu  nu am posibiliatatea să aflu așa informație.”

Iurie Belenkii a depus o plângere la poliția din Orhei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Vom plăti mai puțin pentru energia electrică? „Premier Energy” a prezentat ANRE solicitarea de ajustare a prețurilor pentru energie electrică pentru 2020

ÎCS Premier Energy SRL a prezentat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică solicitarea de ajustare, …