Știrea zilei

Opt medici ai unui spital din capitală, în carantină. Explicațiile directorului instituției medicale | VIDEO

Opt angajați ai Spitalului municipal pentru copii nr. 1 din Chișinău, sunt în carantină la domiciliu. S-a întâmplat după ce o mamă, a cărui copil fusese internat în instituția medicală, a fost diagnosticată cu noul tip de coronavirus. Informația a fost confirmată pentru postul  nostru de televiziune de directorul spitalului Ștefan Calancea. 

Potrivit lui Calancea, angajații medicali au fost plasați în carantină de la începutul acestei  săptămâni și vor sta acasă în următoarele două săptămâni.

ȘTEFAN CALANCEA, directorul Spitalului municipal pentru copii nr.1: O doamnă a mințit că a fost în contact cu o persoană venită de peste hotarele republicii, din zonele afectate. Astăzi dimineață, până la masa, pin lucru am vorbit cu toți. Până când se simt bine.

Ștefan Calancea ne-a mai spus că în urma acestui incident și două secții din spital au  fost în carantină, însă după o dezinfectare totală acestea sunt gata să primească pacienți.  Luni, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că un copil de vârstă fragedă a fost internat, acum câteva zile, în spitalul nr. 1 pentru copii, semne de boală. Mama acestuia însă nu le-a spus medicilor că a intrat în contact cu o persoană infectată de COVID-19. Femeia a recunoscut acest lucru abia peste câteva zile, după ce angajații instituției medicale au fost supuși riscului de a se infecta cu noul tip de coronavirus. Conform datelor oficiale, cinci medici sunt  infectați cu virusul periculos.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ar fi încercat să scape cu 100 de dolari de amenda pentru trecerea ilegală a frontierei. Ce riscă pentru fapta sa un bărbat de la Ceadîr-Lunga

Ar fi propus unui ofițer de investigații din cadrul Direcției regionale Sud a Poliției de …