Știrea zilei

Opoziția are acum majoritate în Parlament

Deputatul socialist Ștefan Gațcan a părăsit formațiunea și s-a alăturat grupului „Pro Moldova”, oferind oficial partidelor de opoziție majoritatea în actualul legislativ și, respectiv, posibilitatea de a demite Guvernul Chicu și a forma alt Cabinet de Miniștri. Ștefan Gațcan a semnat o declarație prin care face anunțul respectiv.

În aceste condiții, fosta majoritate parlamentară PSRM-PDM rămâne cu 49 de voturi în Parlament. În același timp, partidele de opoziție obțin majoritatea necesară și, respectiv, posibilitatea de a forma guvernul anticriză despre care vorbesc în ultimul timp.

Amintim că Platforma DA a elaborat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Grupul „Pro Moldova” și Partidul „ȘOR” și-au anunțat disponibilitatea de a participa la demiterea guvernului Chicu, pe care îl consideră incompetent și vinovat de aprofundarea crizei. PAS a anunțat în repetate rânduri că va participa la schimbarea guvernării, când vor fi voturile necesare pentru învestirea unui nou Cabinet de Miniștri.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Parlamentul, „paralizat” și astăzi. Opoziția: Guvernul, sub unele intenții „nobile” și „bune” vrea să ascundă scheme de afaceri | VIDEO

Parlamentul a fost „paralizat” și astăzi. La fel ca ieri, deputații din opoziție au boicotat …