Știrea zilei

Opinie: ACUM-PSRM folosesc raportul Kroll pentru a manipula opinia publică | VIDEO

Noua guvernare continuă să folosească propaganda sa electorală împotriva oponenților politici și să inducă în eroare oamenii, încercând să ascundă adevărații beneficiari ai fraudei bancare, cei care au distrus sistematic băncile cu mult înainte de furtul miliardului.

Este opinia, invitaților emisiunii „Cauza Noastră” de la Orhei TV – analistul politic Victor Gurău și jurnalistul Nicolaie Federiuc.

Potrivit lor, furtul miliardului este un proces complex, un atac masiv asupra sistemului bancar financiar al statului, bine pus la punct, iar adevărul nu-l va spune nimeni, pentru că toți sunt implicați. Mai mult, publicarea raportului Kroll 2 nu aduce cetățeanului nimic nou.

Jurnalistul Nicolaie Federiuc susține că publicarea raportului Kroll a fost din start, o temă falsă, care nu a venit cu nici o noutate, înclusiv pentru oamenii simpli.

„În esență, nu s-a schimbat nimic. Publicarea raportului nu poate schimba cu nimic situația din sistem. Asta nu înseamnă că prin publicarea raportului Kroll, s-a recuperat ceva. Asta nu înseamnă că publicarea lui a schimbat cu ceva viața cetățeanului. Asta înseamnă că a fost o mare minciună.”

VICTOR GURĂU, analist politic:

„Adevărul nu-l va spune nimeni. De ce? pentru că toți sunt implicați. Implicați în proces, la anumite etape.”

Invitații din platou susțin că doar organele de drept pot scoate la iveală lista cu adevărații beneficiari, ulterior pedepsirea lor. Pe de altă parte, factorul politic, încătușează activitatea organelor de drept.

VICTOR GURĂU, analist politic:

„Avem baricada Comisia Parlamentară, care după mine, merge pe o pistă total greșită și crează doar premizele intereselor unor persoane care au fost implicate în acest proces de devalizare a sistemului financiar-bancar. Pentru a pune presiune pe PG și a-l face pe procuror să plece din funcție, avem această campanie propagandistică, demagogică, împotriva instituțiilor statului. Pentru că ce se dorește? Devalizarea instituțiilor statului deja.”

Iar asta, pentru a-i absolvi de răspundere pe participanții la proces.

NICOLAIE FEDERIUC, jurnalist:

„Este Vlad Filat, este Petru Lucinschi care stau la baza aceste guvernări pro-europene. Pe de altă parte sunt oamenii lui Dodon acolo, care colcăie în acest raport. Și nu doar Dodon. Este soțul Zinaidei Greceanîi este acolo o figură centrală .”

VICTOR GURĂU, analist politic:

„Unde era ex-premierul Filat, când se dădeau astfel de credite? Unde era ex-premierul Leancă? Unde era Drăguțan? Unde era Arapu, minstrul finanțelor, unde era Negruță, care la momentul actual vociferează ca un expert. Domnule, dumneavoastră ați stat la baza transmiterii activelor sistemului financiar bancar.”

Fenomenul furtul miliardului se va încheia, dar nu degrabă, cu iluzii spulberate pentru cetățenii moldoveni, cu cariere politice distruse și cu sentințe de judecată foarte dure, au conchis experții.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …