11 ianuarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

„Operațiunea Curtea”, în plină desfășurare. Încă o curte din Orhei, inaugurată | VIDEO

Încă un pas spre asigurarea unor condiții de trai mai bune la Orhei. Primăria municipiului a inaugurat încă o curte din strada Iachir din cartierul Nordic, după lucrările de renovare și modernizare, realizate în cadrul programului „Operațiunea Curtea”.

La ceremonia de inaugurare au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai întreprinderilor municipale implicate în program, dar și locuitorii din apropiere. Ca întotdeauna, oamenii care locuiesc în preajmă au rămas cei mai încântați de schimbări și au adus sincere mulțumiri celor care au contribuit la renovarea curții.

Primarul interimar al mun. Orhei, Diana Memeț, a declarat că vor veni timpurile când tot orașul va arăta la fel ca respectiva curte renovată și amenajată. Totodată, ea a menționat că lucrările de renovare fac parte dintr-un amplu proiect de dezvoltare a Orheiului.


Acest proiect, această curte face parte din proiectul lansat de administrația actuală în 2015, este vorba de proiectul ”Curtea”. Ca de obicei s-a schimbat stratul asfaltic, s-au făcut lucrări de reparație ale intrărilor în scara blocului, s-au schimbat băncile și, desigur, florile, ceea ce pentru noi este foarte important, a declatrat DIANA MEMEȚ, primar interimar, mun. Orhei .

Locuitorii blocurilor din curtea renovată au fost felicitați și de către viceprimarul mun. Orhei, Marina Cravcenco, dar și de Iurie Garștea, manager-șef interimar al ÎM „Servicii Comunal Locative”. Lucrările de reabilitare a curților blocurilor locative vor continua la Orhei până la înghețuri. Autoritățile din Orhei își propun să renoveze și să modernizeze în cadrul programului „Operațiunea Curtea”, demarat în primăvara anului trecut, circa 60 de curți de pe lângă blocurile locative.

Până în prezent au fost renovate circa 40 de curți. Proiectul “Operațiune Curtea” face parte din planul general de modernizare a Orheiului, lansat acum 4 ani.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Viorel Morari, audiat în calitate de învinuit la Procuratură. Ce fapte-i sunt incriminate:

La 26 decembrie 2019, Procurorul General, în temeiul a 2 acte de sesizare înregistrate la …