Știrea zilei

OMS prevede 10 milioane de cazuri COVID-19 săptămâna viitoare, epidemia nu a atins încă vârful în regiunea Americilor, nou anti-record în Ucraina | VIDEO

Pragul de zece milioane de cazuri de COVID-19 în lume ar urma să fie atins săptămâna viitoare, din moment ce epidemia nu a atins încă vârful în regiunea Americilor, susține Organizația Mondială a Sănătății. În prezent, peste nouă milioane de persoane din populația lumii s-au îmbolnăvit de coronavirus, iar mai mult de 485 de mii de oameni au pierdut lupta cu virusul periculos.

Potrivit OMS, în prima lună după izbucnirea focarului, au fost înregistrate 10 mii de cazuri de infectare, în timp ce în ultima lună au fost constatate peste patru milioane. Conducerea instituției a îndemnat la solidaritate în lupta cu virusul COVID-19 și spune că cel mai important lucru este să fie asigurați cu oxigen toți bolnavii în stare gravă.

Statele Unite rămâne cea mai afectată ţară cu peste 124 de mii de decese, urmată de Brazilia, Regatul Unit, Italia şi de Franţa. Epidemia pe continentul american este foarte intensă, în special în America Centrală şi de Sud, iar în multe ţări de pe continentul american încă nu a atins vârful. Asta, în situația în care, în ultimile 24 de ore, SUA a înregistrat un număr record de infecţii, de aproape 36 de mii de cazuri. Tendinţa este în creştere semnificativă de mai multe zile, în aproape jumătate din cele 50 de state americane. Astfel, cetățenii din SUA, dar și cei din Rusia şi Brazilia ar putea avea în continuare interdicţie de intrare în Uniunea Europeană din cauza situaţiei legate de coronavirus. Totodată, Comisia Europeană a recomandat ca statele membre să îşi menţină graniţele închise pentru cetăţenii din afara UE, cel puţin până în luna iulie.

Situația continuă să fie gravă în Germania, după ce au fost identificate noi cazuri de contaminare într-un abator din vestul țării, unde trei sferturi dintre lucrători au fost testaţi pozitiv. Mulți dintre angajați sunt cetățeni români. De asemenea, autoritățile au raportat noi focare în centrele de îngrijire medicală și în spitale, în centrele pentru solicitanții de azil și refugiați, în fabricile de prelucrare a cărnii și în rândul lucrătorilor sezonieri.

Mai aproape de noi, Bulgaria a decis să prelungească starea de urgenţă până la jumătatea lunii iulie. Astfel, turiștii moldoveni care și-au programat vacanța în această țară vor fi nevoiți să mai aștepte. Guvernul de la Sofia a început în această lună relaxarea restricţiilor, dar săptămâna trecută s-au înregistrat 606 cazuri noi, cel mai grav bilanţ săptămânal de la începutul crizei.

Iar în Ucraina, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrat cel mai mare număr de persoane infectate timp de o zi de la începutul pandemiei – 940 de cazuri.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Viitura de pe râul Prut a ajuns în România. Apa are doi metri peste cota de pericol

Viitura de pe Râul Prut, formată pe teritoriul ucrainean, a ajuns în România, anunță Administrația …