Știrea zilei

OMS face apel la toate statele lumii să se pregătească pentru o eventuală pandemie | VIDEO

Organizaţia Mondială a Sănătăţii face apel ca toate statele lumii să se pregătească pentru o eventuală pandemie cu noul coronavirus. Asta după ce numărul de oameni infectați în Coreea de Sud, Italia și Iran a crescut semnificativ. Totodată, specialiștii susţin că numărul de infecţii din China a intrat în declin, de la începutul lunii februarie, fapt care demonstrează că acest virus poate fi stopat.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că este devreme pentru anunțarea unei pandemie, dar toate țările ar trebui să fie pregătite, deoarece numărul cazurilor înregistrate recent în Iran, Italia și Coreea de Sud sunt foarte îngrijorătoare. Potrivit oficialului, în prezent, omenirea nu se confruntă cu o răspândire masivă a virusului și nici numărul deceselor nu este ataât de mare, însă există posibilitatea ca să devină o pandemie. Reprezentantul OMS a mai precizat că mesajul care ar trebui să ajungă la toate țările este că acest virus poate fi oprit, și sunt state care au făcut acest lucru.

Între timp, o echipă de cercetători chinezi a dezvoltat un vaccin oral care protejează împotriva virusului, iar acum speră să poată derula teste clinice. Totodată, o publicație oficială din China anunță că un profesor din cadrul Universității din Tianjin și-a administrat patru doze de vaccin, fără a prezenta vreun simptom advers.

Iar New York Times transmite că Vietnamul este ţara care pare că ar fi scăpat de coronavirus. Toate cele 16 persoane infectate cu noul tip de coronavirus s-au vindecat, a anunțat ministrul Sănătății din acest stat asiatic. Oficialul a adăugat că din data de 13 februarie nicio persoană nu a contractat virusul.

Totuși, virusul ucigaș continuă să se răspândească, creând stare de alertă în România. Un cetăţean italian a fost preluat luni seara cu febră de pe Aeroportul din Sibiu și a fost plasat sub observaţia medicilor, fiind izolat preventiv. Italianul venea de la Veneţia.

Cel mai recent bilanţ al epidemiei de Covid-19 arată peste 77 de mii de cazuri de infectare și aproape 2.600 de decese la nivel global.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: Încă două decese, în România. Una dintre victime avea 27 de ani

O tânără, în vârstă de 27 ani, din județul Botoșani a decedat din cauza coronavirus …