Știrea zilei

OMS: COVID-19 continuă să se răspândească rapid. În multe țări oamenii se revoltă, dornici să revină la o viață normală. „Pauză” pe Green Card | VIDEO

Omenirea a depășit pragul de nouă milioane de cazuri de coronavirus. Ultimul milion de îmbolnăviri a fost înregistrat într-un interval de doar opt zile, într-o perioadă în care multe ţări au intrat în etapa de relaxare a restricţiilor, pentru a-şi relansa economiile naţionale. Această nouă fază este periculoasă, deoarece, în pofida nevoii de a ieşi din starea de izolare, COVID-19 continuă să se propage cu rapiditate şi rămâne mortal, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

“A fost nevoie de trei luni pentru ca primul milion de cazuri de infecție să fie semnalate, însă ultimul milion a fost semnalat în doar opt zile”, a declarat directorul general al OMS. Oficialul a îndemnat, totodată, guvernele şi companiile din lumea întreagă să se pregătească pentru eventuale pandemii, care ar putea să apară ”în orice ţară, în orice moment, şi să ucidă milioane de persoane …”. Absenţa unei conduceri globale şi a unităţii în lupta împotriva noului coronavirus reprezintă o ameninţare mai mare decât epidemia în sine, a mai declarat acesta.

Între timp, în multe țări oamenii se revoltă, dornici să revină la o viață normală. Incidente violente între forţele de ordine şi protestatari nemulţumiţi de restricţiile rămase încă în vigoare din  cauza pandemiei au avut loc în mai multe oraşe din Franţa. În Nantes, poliţiştii au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a-i împrăştia pe manifestanţi. Potrivit presei franceze, totul a început în timpul unui festival de muzică, unde agenții erau în număr mare, pentru a se asigura că participanţii respectă regulile de distanţare fizică.

În Anglia faimoasele pub-uri britanice au încă lacătul pe uşă, dar proprietarii se pregătesc deja pentru marea deschidere care va avea loc pe 4 iulie. Unii dintre ei caută soluţii pentru a atrage clienţi, unele dintre cele mai inedite. Un pub din centrul Londrei a fost populat cu câteva manechine costumate în ținute victoriene. Rolul lor este multiplu: le arată clienților în carne și oase unde NU trebuie să se așeze și dau o aură de mister localului, spun cei care au avut această idee .

Românii parcă au uitat de coronavirus pe litoral. Într-un local din Mamaia turiștii au jucat hora fără nicio remușcare, iar autoritățile au împărțit amenzi, pentru nereguli la terase. Totodată, se ia în calcul introducerea de noi restricții.

Peste ocean, cea mai mare economie a lumii nu mai primește străini la muncă. Preşedintele Donald Trump a decis să prelungească „pauza” de eliberare a green card-urilor până la sfârşitul anului şi să suspende acordarea mai multor categorii de vize pentru muncă. Decizia vine în sprijinul americanilor care au rămas fără job-uri, pe fondul crizei economice provocate de epidemia noului coronavirus, transmite AFP.

Rata şomajului a ajuns în luna mai la 13.3% din populaţia activă, faţă de 3.5% în luna februarie

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Cetăţenii ruşi au votat: Vladimir Putin va putea candida pentru încă două mandate | VIDEO

Cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir …