Știrea zilei

OMS: Coronavirusul are o rată de mortalitate mai mare decât gripa | VIDEO

Rata de mortalitate a coronavirusului este mai mare decât cea a gripei sezoniere, însă virusul poate fi controlat. Anunțul a fost făcut de directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății. Între timp, autoritățile din Spania au confirmat primul deces provocat de COVID-19, iar în Italia virusul periculos face tot mai multe victime.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății afirmă că noul tip de coronavirus este mai puțin contagios decât gripa, însă îmbolnăvirile sunt mai severe. Oficialul a declarat că deși nu există vaccinuri sau tratamente disponibile, virusul poate fi ţinut sub control. Acesta a mai menționat că livrările de echipament de protecție, cum sunt măștile, mănușile și ochelarii trebuie majorate cu aproximativ 40 la sută în întreaga lume și a solicitat producătorilor acest lucru cât mai urgent.

Între timp, coronavirusul face tot mai multe victime în Italia, unde numărul decedaților se ridica la 80 de persoane. Doar în ultimele 24 de ore, au murit 27 de oameni. În plus, au fost atestate peste 2500 de cazuri de îmbolnăviri. Autorităţile italiene le recomandă cetățenilor un șir de măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Printre acestea se numără evitarea săruturilor și strângerilor de mână, atunci când oamenii se salută. Măsurile urmează să fie adoptate printr-un decret al premierului și ar putea fi impuse pentru o perioadă de o lună.

Primul deces cauzat de coronavirus a fost confirmat în Spania. Este vorba de un bărbat din regiunea Valencia, care a murit încă la mijlocul lunii februarie. Rezultatele au arătat acum că acesta a fost răpus de virus. Totodată, în Iran 77 de oameni au fost răpuși de COVID-19, iar în Franța au fost înregistrate patru decese. Pe fondul temerilor privind răspândirea virusului periculos, în Iran, una dintre cele mai afectate țări, autoritățile au decis să elibereze, temporar, peste 54 de mii de deținuți.

Statisticile la niveel mondial arată că peste 91 de mii de oameni au fost infectaţi cu noul tip de coronavirus, dintre care mai mult de 80 de mii de cazuri au fost înregistrate în China continentală. Tot aici au fost atestate şi majoritatea deceselor – 2946, iar alţi 166 de oameni au murit în afara statului asiatic.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Chinezii au deja două vaccinuri anti-Covid. Au fost testate cu succes pe oameni

Primele teste realizate pe oameni cu un vaccin creat de o companie chineză împotriva noului …