Știrea zilei

OMS avertizează: Noul virus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial | VIDEO

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu, relatează Reuters.

Este posibil să existe o transmisie limitată de la om la om, potențial în rândul familiilor, organizația internațională se pregătește pentru posibilitatea răspândirii pe scară mai largă a virusului, au afirmat responsabilii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Până acum, au fost confirmate 41 de cazuri de pneumonie, într-un oraș chinez, ca urmare a infecției cu un nou coronavirus, iar unul dintre pacienți a decedat.

Luni, o femeie din China a fost plasată în carantină în Thailanda, fiind primul caz detectat în afara Chinei.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la Sindromul Acut Respirator Sever, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces.

Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002 – 2003.

Un coronavirus este vinovat și de răspândirea Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu, identificat inițial în Arabia Saudită, în 2012. Acesta a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avertisment OMS: Tinerii se pot îmbolnăvi, de asemenea, de forme grave ale infecției COVID–19

Deși dovezile actuale denotă că persoanele vârstnice care suferă de mai m ulte boli sunt …