20 ianuarie 2021, miercuri
Știrea zilei

VIDEO // Cum Orheiul a devenit cel mai protejat oraș din țară

Cum poate fi redus numărul cazurilor de infracțiuni? Răspunsul la această întrebare îl cunosc, cel mai bine, polițiștii din Orhei. Potrivit acestora, locuitorii municipiului încălcă legea tot mai puțin.

Cum au reușit să ajungă la aceste rezultate, ne spun chiar cei care stau la paza ordinii publice, zi de zi, la Orhei.

Ei fac totul, pentru ca locuitorii din Orhei să se simtă în siguranță. Vorbim de un mecanism complex, format dintr-un echipaj de persoane bine instruite, ajutate de un sistem de supraveghere video. Este demonstrat că, de ochii lui, nu scapă nici un infractor. 80 de ofițeri de poliție, 30 de colaboratori, dar și 28 de camere monitorizează ordinea publică în întreg municipiu.

Cu ajutorul acestor „ochi” poate fi identificat tipul de transport implicat în accident. La fel, pot fi identificate și persoanele suspectate de o infracțiune. Pentru a respecta legea și a menține ordinea publică în municipiu, polițiștii sunt ajutați de reprezentanții Gărzii Populare.

Unul dintre cei care depune zilnic efort pentru a menține ordinea în municiupiu este Anatol Duca. E membru al Gărzii Populare, de 3 ani. El consideră că misiunea sa – de a patrula orașul – este importantă și necesară.

Orhei este unul dintre cele mai pașnice și mai sigure locuri din Moldova. Ceea ce nu poți spune despre Chișinău și Bălți. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, cele din urmă sunt cele mai periculoase orașe din țară. De exemplu, în 2018, fiecare a treia infracțiune a avut loc în capitală – criminalitatea a depășit media națională cu aproape 1,5 ori. Din această listă fac parte și or. Cahul, Cantemir, Ialoveni și altele.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldova a depășit pragul de 40 mii de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 | VIDEO

Astăzi Moldova a depășit pragul de 40 mii de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, …