5 decembrie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Sandu a promis una, dar face alta. Andrei Năstase susține că ar trebui să fie unicul candidat din blocul ACUM | VIDEO

Maia Sandu i-a promis, în 2019, lui Andrei Năstase că nu va candida la alegerile prezidențiale din acest an și va susține candidatura acestuia la funcția de șef al statului. Declarația a fost făcută de liderul Partidului ”Platforma DA” în cadrul ediției de vineri a emisiunii ”Ostalep LIVE”. Năstase a menționat că ar fi putut ocupa fotoliul de premier anul trecut, însă a renunțat de dragul coaliției. Drept rezultat, Maia Sandu a încercat să joace șah cu președintele Igor Dodon și, la prima pierdere, a cedat toată puterea în mâinile șefului statului prin asumarea de răspundere a Guvernului Sandu pentru desemnarea procurorului general.

Andrei Năstase a declarat că în 2019 a fost rugat de Maia Sandu să preia portofoliul MAI în Guvernul condus de ea pentru că nimeni nu-și dorea să ocupe această funcție. În schimb, liderul PAS i-ar fi promis că îl va susține la alegerile prezidențiale din 2020, afirmă liderul Platformei DA.

ANDREI NĂSTASE, liderul Partidului ”Platforma DA”: „Cu un an în urmă, am primit asigurarea din partea doamnei Sandu că nu va candida la prezidențiale, chiar dacă am primit asigurarea că dânsa și partidul ei mă va sprijini în 2020 la prezidențiale, pentru că eu în 2016 am susținut-o. Dânsa mi-a promis că dacă merg la Ministerul de Interne, pentru că nu vroia nimeni acolo să meargă. Atunci am acceptat, considerând că, așa cum sunt eu un om de cuvânt, și alți politicieni din această țară sunt oameni de cuvân”t.

Televiziunea Centrală a solicitat o reacție din partea Maiei Sandu, care a declarat că dacă Andrei Năstase va ajunge în turul II, atunci ea și partidul său îl vor susține în lupta împotriva lui Igor Dodon.

MAIA SANDU liderul PAS: „În această campanie, noi mergem cu toții împotriva lui Igor Dodon și eu o să-l sprijin
pe Andrei Năstase în turul II. Cred că toți candidații care merg în această campanie împotriva lui Dodon trebuie să facă același lucru, în turul II să sprijine candidatul care va avea cele mai multe voturi din partea cetățenilor și de asta va ajunge în turul II, candidatul care luptă împotriva lui Igor Dodon”.

În alt context, liderul Partidului ”Platforma DA” consideră că decizia fostului premier Maia Sandu de a-și asuma răspunderea în luna noiembrie, a anului trecut, a fost luată atât de forțe din interior, cât și din exterior. Potrivit lui Năstase, fosta sa parteneră a blocului electoral ACUM s-a jucat de-a guvernarea și a folosit funcția de premier pentru a-și face campanie în alegerile prezidențiale.

ANDREI NĂSTASE liderul Partidului ”Platforma DA”: „-Într-o bună zi, ne-am pomenit cu puterea lui Dodon data așa, pe tavă. Cineva s-a apucat să joace șah cu Dodon și uite că a pierdut. Chiar dacă pierdeți procurorul general, dumneavoastră vă predați, dați partida, aruncați piesele de pe tablă, sau continuați și încercați să obțineți cel puțin o egalitate, dacă nu o victorie? În primul rând, nu știu cine stă în spatele acelei cedări de guvernare, în spatele acestei decizii. –Dar presupuneți că poate fi cineva care ar sta în spate. –Cred că ar fi și forțe interne, și forțe externe”.

Drept replică, Maia Sandu a amintit faptul că însuși Andrei Năstase a ținut un discurs în susținerea asumării de răspundere. Mai mult, ea a declarat că nu s-a certat cu liderul Partidului ”Platforma DA” și că nu-l va critica în această campanie electorală.

MAIA SANDU, liderul PAS: „Vă îndemn să revedeți videoul de la ședința la care s-a întâmplat asumarea de
răspundere. Inclusiv domnul Năstase a ținut un discurs pentru aprobarea acestei asumări”.

Drept concluzie, Andrei Năstase a declarat că Republica Moldova a rămas un stat capturat, pentru că puterea a fost transmisă de la un regim oligarhic la altul.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Opt foști angajați ai unei companii de construcții din capitală au fost reţinuți pentru 72 de ore. În ce sunt suspectați? | VIDEO

Opt foști angajați ai unei companii de construcții din capitală au fost reţinuți pentru 72 …