Știrea zilei

Opt foști angajați ai unei companii de construcții din capitală au fost reţinuți pentru 72 de ore. În ce sunt suspectați? | VIDEO

Opt foști angajați ai unei companii de construcții din capitală au fost reţinuți pentru 72 de ore. Ei sunt suspectați că ar fi prejudiciat cu aproape 50 de milioane de lei mai mulți investitori. Acțiunile au avut loc după descinderile procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ai oamenilor legii la mai multe adrese.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, suspecții, inclusiv factori de decizie ai companiei de construcții, ar fi cheltuit banii pe care 70 de persoane i-au investit în procurarea apartamentelor în capitală. Drept urmare, firma a intrat în incapacitatea de a-și executa obligațiunile față de aceștia. Astfel, pentru acumularea probelor, procurorii PCCOCS au efectuat percheziții la sediul companiei de construcție, dar și la domiciliile și locațiile suspecților. În urma descinderilor, au fost reținute opt persoane și ridicate acte, dar și dispozitive electronice.

În acest caz a fost deschisă o cauză penală pentru escrocherie, abuz de serviciu și fals în acte.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă închisoare și vor putea fi privați de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o activitate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldova a depășit pragul de 40 mii de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 | VIDEO

Astăzi Moldova a depășit pragul de 40 mii de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, …