29 noiembrie 2020, duminică
Știrea zilei

Noi proteste în Belarus: Zeci de mii de persoane au manifestat împotriva lui Lukaşenko la Minsk

Zeci de mii de persoane din Belarus au manifestat din nou, astăzi, la Minsk pentru a denunţa realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care se confruntă de aproape o lună cu o mişcare de protest fără precedent, relatează Agerpres, cu referire la AFP.

Purtând culorile alb şi roşu ale opoziţiei, mulţimea de oameni s-a îndreptat din diferite zone ale capitalei Minsk spre centru, unde a fost desfăşurat un puternic dispozitiv de securitate, cu blindate şi trupe ale armatei în jurul mai multor clădiri importante.

Zeci de manifestanţi au fost arestaţi pe marginea demonstraţiei opoziţiei, care contestă realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, potrivit grupului pentru apărarea drepturilor omului Viasna. Potrivit ONG-ului, 37 de persoane au fost arestate în cursul acestei manifestaţii.

Manifestaţii fără precedent împotriva omului forte de la Minsk, preşedintele Aleksandr Lukaşenko, au izbucnit în urma alegerilor de la 9 august al căror rezultat oficial este contestat de opoziţie.

La 5 septembrie, agenți în civil, mascați, au pătruns într-o universitate din Minsk și au reținut mai mulți studenți.

Joi, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne din Belarus a apărut informația că președintele Aleksandr Lukașenko și ministrul de interne Iuri Karaev ar fi anunțați în căutare internațională pentru „crime de război”. Capturi de ecran cu aceste informații au apărut pe site-urile de știri Nasha Niva și Belsat.

unimedia.info

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ucraina înregistrează un număr record de noi cazuri de COVID-19 pentru a doua zi consecutiv

Ucraina a înregistrat un număr record de 2.836 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele …