Știrea zilei

Moldova a depășit pragul de 40 mii de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 | VIDEO

Astăzi Moldova a depășit pragul de 40 mii de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, după ce au fost înregistrate alte 258 de noi îmbolnăviri. De asemenea, datele oficiale mai arată că săptămâna trecută, țara noastră a fost lider în Europa la capitolul decese cauzate de virusul periculos raportate la numărul populației.

+258 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi, printre care 11 în rândul angajaților din sistemul medical. De asemenea, alte 11 persoane au pierdut lupta cu virusul periculos, iar 580 sunt în stare gravă, dintre care 33 sunt conectate la aparate de respirație asistată.

Luni, responsabilii din sănătate au anunțat că peste 5600 de pacienți primesc tratament la domiciliu și se află sub monitorizarea medicilor de familie.

Totodată, autoritățile din capitală au anunțat că situația epidemiologică este îngrijorătoare. În cadrul ședinței operative a Primăriei, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a informat că în spitalele din Chișinău toate paturile la terapie intensivă sunt ocupate.

De asemenea, se atestă o creștere a cazurilor asimptomatice și îmbolnăvirilor în rândul copiilor, a mai precizat aceasta.

Precizăm că, săptămâna trecută, țara noastră a depășit România și Bosnia și Herțegovina, la capitolul decese,
înregistrând o medie de 19,42 de morți raportați la un milion de locuitori.

De asemenea, în ultimele șapte zile, 68 de persoane și-au pierdut viața – un record la acest capitol.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Opt foști angajați ai unei companii de construcții din capitală au fost reţinuți pentru 72 de ore. În ce sunt suspectați? | VIDEO

Opt foști angajați ai unei companii de construcții din capitală au fost reţinuți pentru 72 …