29 noiembrie 2020, duminică
Știrea zilei

Averea lui Igor Dodon va fi verificată de ANI. Dumitru Alaiba: Dodon a muncit doar la stat toți 27 de ani, doar în funcții publice, de unde a agonisit atâtea averi | VIDEO

Autoritatea Națională pentru Integritate a început să verifice averea și interesele președintelui Igor Dodon, în urma unor sesizări depuse de deputații din opoziție. Astfel, instituția urmează să verifice dacă șeful statului a plătit dobânzi facilitare la împrumutul pe care l-a obținut și dacă există neconcordanțe în declararea imobilelor sale.

Deputatul PAS Dumitru Alaiba susține că, alături de colegii săi, a solicitat Autorității Naționale de Integritate să verifice din ce bani și-a plătit Igor Dodon vacanțele de lux, în condițiile în care un bugetar, fie el deputat sau președinte, nu și le poate permite. Parlamentarul a amintit că șeful statului a obținut, acum șapte ani, un credit preferențial în valoare de 1,4 milioane, cu o dobândă de 8%, iar din acești bani și-a cumpărat casă de peste 400 metri pătrați, valoarea căreia ar depăși veniturile acestuia.

DUMITRU ALAIBA, deputat PAS: „Dodon a muncit doar la stat toți 27 de ani, doar în funcții publice, a avut doar salarii din impozitele cetățenilor. De unde a agonisit atâtea averi, atât el cât și familia sa, este un mister. La fel este un mister pentru domnul Stoianoglo ce era, totuși, în acel kuliok pe care i-l înmâna Plahotniuc lui Dodon.”, scris pe o rețea de socializare deputatul PAS”.

În același timp, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, care a făcut o interpelare la Procuratura Generală cu scopul de a afla motivele pentru care președintele a beneficiat de un credit preferențial, a anunțat că a primit refuz din partea instituției. Reprezentanții Procuraturii i-au sugerat deputatului să depună un denunț sau o plângere pe numele lui Igor Dodon.

Contactat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Lupei, nu ne-a răspuns la telefon.

Amintim că jurnaliștii de investigații au scris anterior că, în ultimii ani, cuplul prezidențial a mers în vacanțe exotice în Maldive, Seychelles, Dubai și în Grecia, unde s-ar fi odihnit la o vilă exclusivistă de pe malul Mării Egee, gestionată de familia fostului procuror general al Rusiei Iurii Chaika. De fiecare dată, președintele a refuzat să spună de unde are bani pentru răsfăț.

De asemenea, atunci când a fost întrebat din ce bani a fost finanțată călătoria recentă a președintelui și a mai multor apropiați de-ai lui pe Muntele Athos, purtătorul său de cuvânt, Carmena Lupei, a declarat că a fost o vizită privată și fiecare a plătit din buzunarul propriu. Igor Dodon a mers în Grecia la doar câteva zile după ce a revenit de la Moscova, unde s-a odihnit alături de soție la un sanatoriu, în timp ce copiii săi erau la mare în Turcia, cu fratele său, dar și cu mai mulți apropiați ai familiei.

Precizăm că Igor Dodon are un salariu de peste 18 mii 800 de lei lunar.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Opt foști angajați ai unei companii de construcții din capitală au fost reţinuți pentru 72 de ore. În ce sunt suspectați? | VIDEO

Opt foști angajați ai unei companii de construcții din capitală au fost reţinuți pentru 72 …