Știrea zilei

Oficialii au mers să aleagă primarul de Chișinău | VIDEO

Șeful statului, președintele Parlamentului și prim-ministrul și-au exprimat și ei deja opțiunea de vot. Toți trei spun că își doresc un oraș mai frumos, cu proiecte privind dezvoltarea infrastructurii, dar și un primar gospodar, care să nu se ocupe de politică, ci de problemele oamenilor din municipiu.

Prim-ministrul Maia Sandu a fost prima dintre oficiali care a venit la la urne să-și exprime opțiunea de vot. Premierul spune că se așteaptă ca după alegeri, orașul să fie mai frumos.

MAIA SANDU, prim-ministru: „Îmi doresc să se rezolve problemele principale și în primul rând să am siguranța că bugetul municipiului Chișinău este folosit corect, în interesul cetățenilor, să avem investiții serioase pentru a rezolva și probleme care țin de amenajarea parcărilor și de reparația drumurilor și ca reparațiile să fie durabile. Îmi doresc proiecte care să facă ca orașul să fie mai frumos, să ne fie drag de acest oraș. Îmi doresc neapărat să rezolvăm problema care ține de stația de epurare”.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a venit însoțită de soț.

ZINAIDA GRECEANÎI, președintele Parlamentului: „Primarul care vine să nu facă politici, să nu se ocupe de geopolitici, dar să se ocupe din prima zi de lucruri concrete pentru municipiul Chișinău. Să aibă copii unde să se joace, să fie la toți confortabil să trăiască în municipiul Chișinău”.

Și șeful statului are așteptări mari de la viitorul primar. Igor Dodon a venit la vot împreună cu soția sa.

IGOR DODON, președintele țării: „Când veți merge la vot, vă îndemn să votați cu rațiunea, nu cu emoțiile. Lăsați emoțiile la o parte, pentru că emoțiile ne-au făcut să ajungem în situația când Chișinăul – vedeți în ce stare este. Uitați-vă în ce stare e strada aceasta, uitați-vă în jurul casei voastre. Acesta este rezultatul votului geopolitic și emoțiilor. Nu am vrut un profesionist și un gospodar, dar unul care să strige mai tare și să facă politică. Și la ce am ajuns?”

După declararea independenţei Republicii Moldova, în anul 1990, funcția de primar al municipiului Chișinău a fost deținută de 11 persoane. Șase dintre acestea au deținut doar interimatul funcției.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Partidul ȘOR cere ca subvențiile de stat ce îi reveneau să fie alocate în fondul pentru combaterea Coronavirusului

Partidul „ȘOR” salută inițiativa formațiunilor politice parlamentare de a dona subvențiile de stat pentru combaterea …