Știrea zilei

Oficiali americani: Avionul ucrainean a fost doborât de Iran. Prima reacție a Iranului

Presa americană scrie că Iranul ar fi doborât din greșeală avionul ucrainean care s-a prăbușit miercuri în apropiere de Teheran, cu 176 de persoane la bord.

Oficiali americani consideră însă că aeronava Boeing 737-800 a fost lovită de o rachetă, relatează CBS News.

Anchetatorii ucraineni vor să caute posibile resturi ale unei rachete ruseşti la locul prăbuşirii avionului Boeing 737-800 în Iran, a informat ieri secretarul Consiliului Naţional de Securitate, Oleksiy Danylov, relatează Reuters.  De cealaltă parte, Iranul a exclus acest lucru.

Accidentul aviatic a avut loc la câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete asupra la două baze aeriene care adăposteau forțele americane din Irak.

CBS News, care face trimitere la mai multe surse din SUA, a transmis că un satelit a detectat „blocaje” în infraroșu la două lansări de rachete, urmate de o altă explozie.

Între timp, Newsweek citează surse din Pentagon și înalți oficiali ai serviciilor de informații din SUA, precum și un oficial al informațiilor irakiene, care au declarat că avionul ucrainean a fost lovit de o rachetă TOR, fabricată în Rusia.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat joi „Am suspiciunile mele” cu privire la avion. „Cineva ar fi putut face o greșeală”, a spus el.

Administraţia din Iran a respins, joi seară, speculaţiile că ar fi doborât avionul de pasageri ucrainean, catalogând aceste idei drept „fără sens”.

„Mai multe curse interne şi internaţionale zburau în acelaşi timp în spaţiul aerian iranian, la aceeaşi altitudine, de 8.000 de picioare (2.440 de metri).

Această poveste cu racheta care a lovit un avion nu poate fi corectă deloc”, a comunicat Ministerul iranian al Transporturilor, conform Agenţiei France Presse, scrie digi24.ro.

„Astfel de zvonuri nu au niciun sens”, a declarat, la rândul său, Ali Abedzadeh, directorul Autorităţii Aeronautice Civile din Iran şi adjunct al ministrului Transporturilor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, cei care merg la mare: singura frontieră deschisă spre Grecia este blocată de protestatari bulgari

Dacă eşti cumva în drum spre Grecia, află că singurul punct de trecere al frontierei …