Știrea zilei

Oficial: Două puncte de trecere a frontierei cu România au fost închise

Conform informațiilor oficiale ale autorităților de frontieră și vamale din România, astăzi, 14 martie a.c., începând cu ora 16:00 și-au sistat temporar activitatea punctele de trecere a frontierei Oancea și Rădăuți Prut. În aceste condiții, pe teritoriul Republicii Moldova nu sunt funcționale punctele de trecere a frontierei Cahul și, respectiv, Lipcani.

Rugăm călătorii care au planificat ieșirea din țară sau vin în Republica Moldova prin punctele de trecere menționate să opteze pentru cele din proximitate: PTF Giurgiulești-Galați, PTF Leușeni-Albița, PTF Sculeni-Sculeni.

Totodată, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19, îndemnăm participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să respecte indicațiile furnizate de autoritățile competente.

Reamintim că persoanele revenite din zonele cu risc sporit de infecție prin Coronavirus de tip nou să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sănătate, prin realizarea termometriei de trei ori în zi, iar la primele simptome de boală precum: febra, tuse, rinoree, să apeleze imediat Serviciul 112.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: +14 lucrători medicali, testați pozitiv la coronavirus. Numărul total ajunge la 50

Din cele 32 de cazuri noi confirmate de COVID-19, aproape jumătate sunt lucrători ai sistemului …