Știrea zilei

Octavian Țîcu: Igor Dodon este toxic | VIDEO

Noi am intrat într-un joc foarte periculos de partajări de funcții, iar despre unele numiri am aflat din presă. Sunt declarațiile deputatului Blocului ACUM, Octavian Țîcu, pentru un portal de știri. El vorbește deschis despre rivalitatea ce există între cele două componente ale blocului, PAS și PPDA, dar și despre scheletele din dulapul socialiștilor, numindu-l pe Igor Dodon drept cel mai mare pericol atât pentru ei cât și pentru PSRM.

Octavian Țîcu a declarat pentru Europa Liberă că cel mai mult îl nemulțumește modul în care sunt împărțite fotoliile în stat. El a criticat recentele numiri în funcții ale oamenilor apropiați șefului statului sau a celor care vin din tabăra democraților.

„Noi am intrat într-un joc foarte periculos în care au loc partajări de funcții, ministere, concursuri, comisii parlamentare, acum, mai recent – ambasadori la paritate cu Partidul Socialiștilor. Partidul Socialiștilor are foarte multe schelete în dulapuri, așa să zicem, unul din cele mai mari fiind chiar Igor Dodon.”

Țîcu recunoaște că în înteriorul Blocului ACUM au apărut fisuri și că membrii acestuia nu se mai înțeleg. Cele două componente, PAS și PPDA politizează ministerele și instituțiile pe care le controlează.

„Pe rivalitatea dintre PAS și DA, Partidul Socialiștilor și Igor Dodon construiesc foarte multe strategii. Am avut senzația că Maia Sandu și PAS-ul și-au privatizat Guvernul și au această senzație că Guvernul ar fi o emanație a Partidului Acțiune și Solidaritate; la rândul lui, Andrei Năstase acționează consecvent.”

Deputatul susține că despre unele decizii luate de către liderii PAS și PPDA, deputații află din presă.

„Consiliul blocului a încetat să mai existe, nu au existat negocieri sau măcar informări ale deputaților în cadrul fracțiunilor și am avut chiar situații de numiri despre care noi am auzit din presă.”

ALEXANDRU SLUSARI deputat Blocul ACUM:

„Din punctul meu de vedere sunt anumite exagerări din partea dumnealui în anumite afirmații, dar la noi democrația este punctul de vedere. Apar câteodată diferite puncte de vedere, există câteodată și disensiuni. Apar câteodată diferite puncte de vedere, există câteodată și disensiuni.”

Potrivit lui Țîcu, tot mai puțini deputați din Blocul ACUM susțin „concubinajul” cu socialiștii. Este nocivă continuarea acestei alianțe sub orice formă, susține deputatul.

„Cel mai toxic din acest punct de vedere, inclusiv pentru Partidul Socialiștilor este Igor Dodon, pentru că Plahotniuc ne-a lăsat o moștenire foarte bogată în privința lui Igor Dodon și cu înregistrările care dovedesc clar complicitatea lui în mai multe acțiuni antistatale legate de Federația Rusă și Republica Moldova.”

Mai mulți membri socialiști au telefoanele închise sau nu răspund, iar deputatul Oleg Lipskii care a refuzat să comenteze acuzațiile lui Țîcu, ne-a declarat că toți sunt în vacanță și vor reveni la mijlocul lunii august. De asemenea, purtătorul de cuvânt al șefului statului nu a răspuns la apelul nostru telefonic.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Doamne, dă-mi minte și putere”: Reacția lui Chicu la opinia Mitropoliei despre cipuri și tehnologia 5G

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook față de …