Știrea zilei

Oamenii legii, la datorie de Ziua Vinului

Oamenii legii vor asigura ordinea publică de Ziua Națională a Vinului, care va fi organizată în centrul capitalei în zilele de sâmbătă și duminică, 5 și 6 octombrie curent, transmite moldpres.

Șeful Direcției management operațional a Inspectoratului Național de Patrulare, Iurii Dementiev, a declarat astăzi la o conferință de presă că poliția și alte subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie pentru a asigura ordinea și securitatea publică, astfel încât sărbătoarea să se desfășoare fără incidente. Funcționarul nu a precizat însă câți polițiști vor fi la datorie de Ziua Vinului. „Vor fi implicate suficiente forțe ale MAI pentru a face față tuturor situațiilor care vor apărea pe parcursul desfășurării sărbătorii. Nu vă pot comunica dacă vor fi instalate anumite filtre”, a precizat Iurii Dementiev.

În zilele de 5 și 6 octombrie, circulația transportului va fi sistată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Al. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni. În aceste condiții, poliția a îndemnat locuitorii capitalei să renunțe la mașinile personale și să se deplaseze, în măsura posibilităților, cu transportul public, pentru a nu îngreuna traficul. Totodată, cetățenii care vor veni la sărbătoarea vinului din alte localități ale țării sunt îndemnați să-și parcheze unitățile de transport în locurile special amenajate pe străzile adiacente din centrul capitalei.

Poliția a recomandat participanților la eveniment să evite consumul excesiv de alcool, să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să manifeste prudență în trafic și să aibă un comportament adecvat. În caz de necesitate, cetățenii pot apela Serviciul 112 sau se pot adresa la oamenii legii care se vor afla la datorie în centrul capitalei.

La cea de-a XVIII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, desfășurată în centrul capitalei la sfârșitul acestei săptămâni, vor participa un număr record de vinării. Astfel, potrivit organizatorilor, 68 de producători autohtoni își vor expune vinurile la sărbătoare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Utilaje medicale, oferite de compania DFM doctorilor din Republica Moldova: Spitalul de Urgență apreciază înalt donația

Conducerea IMSP IMU adresează sincere mulțumiri Companiei ”DFM” S.R.L, personal dnei Nina Guranda, pentru donația …