4 aprilie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Oamenii legii au desfășurat în raionul Orhei operațiunea specială „Cascada” | VIDEO

În noaptea de 11 spre 12 ianuarie, oamenii legii au desfășurat pe întreg teritoriul raionului Orhei operațiunea specială „Cascada”, care a avut scopul de a intensifica menținerea ordinii de drept şi de a asigura securitatea publică. Antrenați în raidul nocturn au fost angajații Inspectoratului de Poliție Orhei, ai Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”, dar și polițiștii de la Inspectoratul Național de Patrulare.

Zeci de șoferi au fost trași pe dreapta, weekend-ul trecut, pe drumurile din raionul Orhei. Girofarurile mașinilor de patrulare i-au disciplinat pe conducătorii auto și au redus elanul din vitezomanilor.

Astfel de operațiuni speciale au devenit obișnuite pentru oamenii legii. Potrivit polițiștilor, acestea constituie un motiv în plus pentru preîntâmpinarea încălcărilor.

IRINA BURDUJAN, ofiţer de presă, Inspectoratul de Poliţie Orhei: „Angajații Inspectoratului de Poliție Orhei, în colaborare cu angajații din cadrul brigăzii de poliție cu destinație specială ”Fulger”, cât și angajații Inspectoratului Național de Patrulare desfășoară acțiuni de prevenire și profilaxie a acestui gen de infracțiuni și anume mențin ordinea publică în adiacentul teritoriilor-anume a barurilor, a instituțiilor de învățământ, a zonelor de agrement, de asemenea previn consumul în exces de alcool, de droguri, comercializarea băuturilor spirtoase și articolelor din tutun minorilor, accidentelor rutiere.”

Astfel, ca rezultat al măsurilor întreprinse de polițiști, au fost înregistrate peste 20 de încălcări ale Regulamentul circulaţiei rutiere. În cadrul operațiunii „Cascada”, oamenii legii au verificat zeci de localuri de agrement și puncte comerciale. În urma raziilor, au fost depistate mai multe persoane în stare de ebrietate și întocmite câteva procese-verbale pentru acte de huliganism.

Polițiștii nu au înregistrat infracțiuni grave, astfel, raionul, dar și municipiul Orhei rămân în continuare în fruntea topului celor mai sigure locuri din Moldova. Nu același lucru poate fi spus despre municipiile Chișinău și Bălți, care, potrivit datelor Ministerului Afacerilor Interne, conduc clasamentul celor mai periculoase orașe din țară. Spre exemplu, în 2018, fiecare a treia infracțiune a fost comisă în capitală, iar rata criminalității a depășit de aproape 1,5 ori media națională. Lista este completată de raioanele Cahul, Cantemir și Ialoveni. De menționat că, potrivit unui studiu al Biroului Național de Statistică, făcut public săptămâna trecută, raionul Fălești este lider la capitolul sinucideri. Astfel, potrivit statisticii, în anul 2018, 22 de locuitori ai acestui raion și-au pus capăt zilelor – de două ori mai mulți decât în 2017.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: +14 lucrători medicali, testați pozitiv la coronavirus. Numărul total ajunge la 50

Din cele 32 de cazuri noi confirmate de COVID-19, aproape jumătate sunt lucrători ai sistemului …