Știrea zilei

Oamenii din satul Clișova se bucură de proiectele implementate de noul primar ales din partea Partidului „ȘOR” | VIDEO

Au început cu pași mici, dar siguri. Cele mai importante proiecte implementate în satul Clișova, raionul Orhei, după ce primarul Victor Coniuc a preluat conducerea primăriei, au fost discutate cu cetățenii. Oamenii au apreciat faptul că într-o perioadă scurtă de timp edilul a reușit să amenajeze două stații de autobuz, iar drumul care duce spre cimitir a fost reparat. Primarul dă asigurări că proiectele sociale vor continua în localitate, pentru a le îmbunătăți viața cetățenilor.

Această porțiune de drum din Clișova, cu o lungime de 1 km, este unul dintre cele mai importante din localitate, spun oamenii. Și asta pentru că pe aici merg la cimitir să-și pomenească răposații. Autoritățile locale, în comun cu locuitorii, au decis să repare drumul, deocamdată, în variantă albă.

„Când erau ploi nu încăpeau mașinile pe drum, acuma merg mașinile și pe o parte și pe cealaltă. A făcut domnul primar frumos aici în Clișova.”

„S-a făcut stație aici în sat, pentru mahala noastră, drumul și la cimitir drumul s-a mai renovat, s-a îndreptat.”

Dar acesta nu este singurul proiect. În Clișova a apărut și o stație nouă pentru transportul în comun. Alta, la intrarea în sat, a fost reparată. Și acest container pentru deșeuri menajere, la fel, este nou pentru localitate. În total, vor fi 100 de acest gen. Și zona de colectare a gunoiului, cu o suprafață de circa 320 de metri a fost amenajată și îngrădită, ceea ce înseamnă că deșeurile nu vor mai fi împrăștiate prin împrejurimi, spune primarul de Clișova, care dă asigurări că lucrurile nu se opresc aici.

VICTOR CONIUC, primar s. Clișova, r-nul Orhei: „În luna martie, luna aprilie, înainte de Paști, avem de renovat gardul la cimitir, de făcut o jumătate de gard nou, de făcut o căsuță și de amenajat cimitirul.”

Vor fi amenajate și locurile de agrement. Un exemplu este gardul proaspăt vopsit care îngrădește terenul de joacă pentru copii și pentru sport. Acestea reprezintă rezultatele muncii primarilor tuturor localităților conduse de primarii din Partidul ”Șor”.

Schimbările din Clișova sunt vizibile nu doar în sfera socială, ci și în cea culturală. În ajunul Zilei Internaționale a Femeii, doamnele au avut parte de un concert. La sărbătoare a fost prezent și un invitat special – Ion Ioniță, care a interpretat pentru femeile prezente mult-îndrăgitele hituri ale formației „Ласковый Май”.

Sărbătoarea a culminat cu un superb show de artificii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în Moldova: Încă zece persoane au pierdut lupta cu virusul, alți 195 de oameni au fost testați pozitiv la coronavirus | VIDEO

Încă zece persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19, în ultimele 24 de ore. Victimele …