Știrea zilei

O tânără producătoare din Strășeni cere ajutor consumatorilor, pentru a-și vinde fructele uscate | VIDEO

Mai mulți producători din Republica Moldova, se plâng că păstrează în depozite și frigidere cantități considerabile de fructe, și nu au cui le vinde. Printre aceștia este și Doina Grati, o tânără producătoare din Strășeni, care a rămas cu zeci de tone de prune în depozit. Iar pentru a rezolva această problemă, ea a lansat pe o rețea de socializare un apel către toți doritorii de a procura prune uscate.

În postarea sa de pe o rețea de socializare, Doina spune că face parte dintr-o familie de agricultori care cresc prune. Din cauza vânzărilor mici a prunelor în stare proaspătă, familia a fost nevoită să usuce fructele pentru a nu le pierde.

”Anul acesta am fost nevoiți să le uscăm, și, suntem primul an pe piață, de aceea nu avem relații cu consumatorii” a spus DOINA GRATI, producătoare .

Tânăra a mai accentuat că produce două tipuri de prune: prune hidratate și nehidratate.

”Vă propunem două feluri de prune, menționez că este același sort ”sterlei”, hidratate și nehidratate. Acestea hidratate vă sunt cunoscute tuturor, așa sunt consumate la noi pe piață. Acestea nehidratate sunt produsul inițial, scos din cuptor.” a spus DOINA GRATI, producătoare.

Doritorii de a susține producătorii autohtoni o pot face cumpărându-le marfa. Așa au de câștigat ambele părți.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Soroca: O femeie a murit după ce casa i-a luat foc

La data de 28 martie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru …