Știrea zilei

O tânără din Strășeni, trimisă în judecată pentru că a amenințat o jurnalistă | VIDEO

O tânără în vârstă de 20 de ani, originară din Strășeni, va ajunge pe banca acuzațiilor, după ce a amenințat cu moartea o jurnalistă de la o televiziune din Chișinău. Potrivit oamenilor legii, tânăra ar fi recurs la aceste acțiuni, din motiv că jurnalista ar fi reflectat în presă un caz de omor înfăptuit de prietenul ei. Procurorii au trimis dosarul în judecată.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, amenințarea cu moartea a jurnalistei a fost comisă de către tânără, timp de aproape jumătate de an, prin mesaje trimise de pe diverse conturi ale rețelei de socializare, în 2018. ”Jurnalista a considerat aceste amenințări reale, dat fiind faptul că inculpata să află în relație de prietenie cu un deținut care își ispășește pedeapsa în închisoare pentru un omor, pe care ea l-a mediatizat, iar la aceasta se adaugă limbajul dur al mesajelor de amenințare pe care le-a primit”, se arată în comunicat.

Potrivit oamenilor legii, dacă tânăra va fi dovedită vinovată, aceasta riscă o pedeapsă sub formă de amendă de până la 37.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, fie închisoare de la 1 la 3 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un microbuz a rămas înfipt în pământ, la Drochia

Ninsoarea care a căzut astăzi în nordul țării a dat bătăi de cap șoferilor. Un …