Știrea zilei

O secție a Spitalului Clinic din Tiraspol a fost izolată după ce un pacient a fost testat pozitiv la COVID-19 | VIDEO

O întreagă secție a Spitalului Clinic din Tiraspol, unde erau tratați bolnavii diagnosticați cu pneumonie, a fost izolată. S-a întâmplat după ce un pacient, în vârstă de 59 de ani, aflat în stare gravă, a fost testat pozitiv la COVID-19. Instituția medicală din Tiraspol și-a sistat activitatea, iar șeful spitalului și adjunctul său au fost demiși din funcții în urma  acestui caz. 

Bolnavul infectat de coronavirus a fost transferat la Spitalul din Slobozia, iar personalul medical și pacienții care au intrat în contact cu el au fost izolați în localitatea Nistrovsc. Ei vor primi îngrijiri medicale și le-au fost preluate probe pentru testarea la COVID-19. Totodată, Spitalul clinic din Tiraspol a fost evacuat și supus dezinfecției. Ca urmare a acestui caz, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a decis ca medicul șef al spitalului Vladimir Pelin și adjunctul său Irina Cecoltan, care a condus secția de pulmonologie, să fie demiși.

Potrivit lui, acest caz reprezintă un exemplu de neglijență medicală și iresponsabilitate. Până acum, autoritățile din stânga Nistrului au raportat 18    cazuri de infecție cu noul coronavirus.

În același timp, Starea de urgență, instituită în regiunea transnistreană pentru perioada 17 martie-5 aprilie, a fost prelungită până în data de 1 mai. Restricțiile care pot fi impuse în această perioadă țin de dreptul de deplasare, dreptul de a părăsi și de a reveni în regiune, dreptul la întruniri,  dreptul la muncă și la odihnă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …