Știrea zilei

O persoană cu COVID-19, între viață și moarte. Dumbrăveanu, cu lacrimi în ochi: Mamă, stai acasă! | VIDEO

O persoană infectată cu virusul ucigaș se află în stare extrem de gravă, a anunțat ministrul Sănătății. Medicii luptă pentru viața ei. Totodată, numărul cazurilor pozitive cu COVID 19 este același, adică 23 de oameni printre care și un copil de 8 ani. Cu lacrimi în ochi, Viorica Dumbrăveanu și-a rugat mama să stea acasă. Autoritățile îndeamnă repetat populația să stea în casă, să se abțină de la călătorii și să se adreseze la medic la apariția primelor simptome de boală.

Numărul cazurilor pozitive cu COVID-19 este același, adică 23 de oameni printre care și un copil de 8 ani. Cu lacrimi în ochi, Viorica Dumbrăveanu și -a rugat mama să stea acasă. Autoritățile îndeamnă repetat populația să stea în casă, să se abțină de la călătorii și să se adreseze la medic la apariția primelor simptome de boală.

Potrivit ministrului Sănătății, din cele 23 de persoane cu COVID-19, una se află între viață și moarte.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Avem o persoană în stare extrem de gravă. Este o persoană intubată, este la momentul actual la respirație asistată, iar medicii fac tot ce este posibil pentru a-i salva viața.”

Totodată, la 19 oameni starea de sănătate este de gravitate medie, iar la altele trei este bună. 13 cazuri sunt de import, iar alți 10 bolnavi sau infectat de la rude sau apropiați, spune ministrul.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Cu regret avem înregistrat primul caz de infectare și la un copil de 8 ani. Avem focare deja unde sunt înregistrate cazuri de COVID: mamă–tată–fecior; soacră–noră și încă o persoană suspectă. Această situație denotă că măsurile de profilaxie trebuie să fie drastice.”

Ce ține de femeia din Cantemir care a decedat, iar în spațiul public au apărut informații precum că ar fi fost infectată cu COVID-19, ministrul Sănătății dezminte informațiile.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Persoana din Cantemir a decedat nu din cauza coronavirusului, dar din cauza ictusului cerebral.”

Ministrul Sănătății a îndemnat oamenii să fie precauți și să respecte măsurile de securitate. Cu lacrimi în ochi, Viorica Dumbrăveanu a transmis un mesaj sensibil mamei sale, dar și tuturor oamenilor cu îndemnul să stea în casă.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Solicit tuturor să se abțină de la contacte cu apropiații și terțele persoane. În ultima perioadă, nu am fost una dintre cele mai exemplare fiice pentru că nu mi-am văzut mama de foarte mult timp. Fac un apel către toate mamele, inclusiv către mama mea: Mamă, stai acasă.”

În prezent, în Moldova sunt înregistrate 23 de cazuri cu COVID-19, iar alte 27 de cazuri sunt suspecte, anunță autoritățile. 20 de persoane sunt internate la Spitalul „Toma Ciorba” și 7 copii la Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Medicii îndeamnă oamenii să respecte strict regulile de igienă, să stea izolați și să apeleze la doctor în caz de necesitate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă patru decese cauzate de COVID-19 în Moldova. 266 de pacienți se află în stare gravă

Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea altor decese cauzate de COVID-19: Deces 229: Femeie de 63 …