22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

O nouă metodă de tratare a coronavirusului | VIDEO

O nouă metodă de luptă împotriva coronavirusului. Directorul spitalului din orașul Wuhan informează că virusul ucigaș poate fi tratat prin intermediul transfuziei de sânge de la pacienţii care s-au însănătoşit, la cei aflaţi în stare critică. În același timp, autoritățile din China anunță că numărul morților a fost revizuit pe motiv că unele decese au fost numărate de două ori.

Potrivit noi proceduri, plasma donatorilor este purificată de virus şi, ulterior, este introdusă pacienţilor. Potrivit publicației Global Times, acest tratament a permis salvarea a zece persoane, aflate în stare gravă. În acest sens, oamenii care s-au tratat de coronavirus sunt chemaţi să doneze sânge în masă.

Între timp, numărul celor infectați cu virusul ucigaș în afara Chinei a ajuns la 500 de persoane. Al 15-lea caz de infectare a fost înregistrat în Statele Unite. Iar Organizația Mondială a Sănătății anunță că, în acest weekend, un grup de experți internațională vor ajunge în China pentru a identifica sursa infecției și a oferi un ajutor autorităților în vederea stopării transmiterii virusului ucigaș.

Totodată, Comisia de Sănătate Naţională a Chinei a revizuit numărul deceselor provocate de coronavirus și a anunţat că 108 de persoane decedate au fost numărate de două ori. Astfel, potrivit noului bilanț, virusul de tip nou a infectat aproape 64 de mii de persoane în China continentală, iar numărul morților a urcat la peste 1.300. În afara Chinei, au fost înregistrate trei decese provocate de coronavirus – în Japonia, Filipine şi Hong Kong.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Primul caz de deces din cauza coronavirusului, în Italia. 16 cazuri au fost depistate în 24 de ore

Alertă în Italia, din cauza epidemiei de coronavirus. Un italian de 77 de ani a …