Știrea zilei

O moldoveancă s-a pomenit cu 3 telefoane luate în rate și un credit, după ce și-a pierdut buletinul de identitate

O tânără de 22 de ani s-a pomenit că, după ce și-a pierdut buletinul de identitate, pe numele ei au fost procurate în credit 3 telefoane mobile, iar de la o companie de microfinanțare a fost luat un împrumut de bani, scrie cotidianul.md.

Victima s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul Buiucani a Direcției de Poliție municipiului Chișinău, pe faptul tragerii la răspundere a persoanelor necunoscute, care folosindu-se de buletinul său de identitate pe care l-a pierdut, au procurat în credit 3 telefoane mobile de model Samsung și de la o companie de microfinanțare au solicitat un împrumut în sumă de 4.000 lei.

În urma acțiunilor de investigație, oamenii legii au identificat şi reţinut o femeie în vârstă de 43 de ani, locuitoare a Capitalei.

Forţele de ordine au constatat că femeia a găsit buletinul de identitate, apoi, prin inducerea în eroare, a mers la două magazine de telefonie mobilă din sectorul Buiucani, de unde a procurat în credit trei telefoane mobile în sumă de 31.000 lei. Ulterior, două din cele trei telefoane le-a vândut.

În cadrul audierilor, suspecta și-a recunoscut vinovăția. Femeia riscă să fie sancționată cu amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 3 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Locuitorii blocului unde s-a prăbușit o balustradă, speriați de groază. Cine s-ar face vinovat de incident, potrivit lor | VIDEO

Balustrada unui balcon de la etajul opt al unui bloc de locuit de pe strada …