23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

O moldoveancă a fost arestată pentru trafic de ființe umane

O suspectă de trafic de ființe umane a fost reținută în flagrant de către ofițerii Poliției de Frontieră și IGP, pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova alături de o potențială victimă.

Suspecta este o tânără de 25 de ani, cetățeană a Republicii Moldova, care avea rolul de recrut într-o grupare criminală. Ea era responsabilă de perfectarea actele de călătorie şi organizarea transportării victimelor în Germania. De asemenea, ea avea sarcina de a perfecta şi alte acte necesare pentru aflarea victimelor în Uniunea Europeană.

Veniturile promise acesteia de către traficanți se ridicau anual la circa 75.000 EUR per persoană.

În cadrul investigației, a fost infiltrată o polițistă sub acoperire, care mima rolul de victimă. Învinuita a fost urmărită până în momentul îmbarcării sale la cursa Chișinău – Dortmund, Germania. Tânăra o însoțea pe polițistă care, conform schemei, ultima urma să fie preluată de către membrii filierei de trafic de ființe umane, cu scopul exploatării sexuale în Uniunea Europeană.

În preambul, din luna mai a anului curent, a fost inițiată o operațiune cu scopul de a destructura gruparea criminală specializată în trafic de ființe umane, în care erau vizate mai multe persoane, cetățeni ai Republicii Moldova și ai României, stabilite cu traiul în Germania.

În cadrul cauzei penale pornite, s-a constatat că suspecții identificau tinerele moldovence pe internet. Aceștia le promiteau remunerare bănească şi condiții de trai decente în Germania.

Ulterior, ajungând la locul de destinație, tinerele urmau să fie preluate de către alţi membri ai reţelei internaţionale de trafic de fiinţe umane și adăpostite în apartamente, închiriate în scopul exploatării sexuale a acestora.

În consecință, tânăra moldoveancă a fost reținută și plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, din data de 29 noiembrie 2019.

Oamenii legii urmează să identifice toți membrii grupării pentru a-i trage la răspundere.

Pentru fapta comisă, conform art. 165 alin. (2) lit. d) din Codul Penal al Republicii Moldova, Traficul de fiinţe umane, persoanele care se fac vinovate riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Șofer din Chișinău, filmat cum voia să calce un pieton | VIDEO

O mașină a fost surprinsă cum încearca intenționat să lovească un pieton pe o stradă …