22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

O mireasă a pregătit exerciţii de matematică invitaţilor, pentru a-şi găsi locul la masă

O matematiciană din Marea Britanie care urmează să se mărite a postat pe Facebook planurile sale în seara petrecerii. Aceasta intenţionează să ofere fiecărui invitat câte un exerciţiu de matematică, al cărui rezultat să îi arate ce loc are la masă. Tânăra s-a aşteptat ca fiecare participant să fie extaziat de idee şi să îi aprecieze ingeniozitatea. Nu toată lumea s-a arătat însă mulţumită de idee, scrie Observator.tv.

Mireasa, care se crede a fi din Marea Britanie a dezvăluit că nunta ei va include surprize matematice şi că oaspeţii vor fi nevoiţi să rezolve un exerciţiu de matematică pentru a afla unde stau la masă.Mesajul ei pe Facebook a devenit viral, după ce mai multe persoane au început să împartă păreri în mediul online.

În timp ce unii utilizatori au considerat acţiunea o metodă drăguţă a cuplului care îşi împart dragostea faţă de subiectul matematicii, în timp ce alţii au declarat că este „o inutilitate care provoacă anxietate”.

Tânăra a scris pe Facebook: „Din moment ce eu şi logodnicul meu suntem matematicieni, nunta noastră (care vine curând!) va include exerciţii matematice”

„De exemplu, la cină, oaspeții vor trebui să răspundă la o întrebare matematică pentru a afla unde stau. Fiecare oaspete / cuplu va trebui să răspundă la o întrebare unică, particulară”.

„De fapt, un număr mare de oaspeți variază de la nivel matematic la nivel de cercetare, astfel încât pentru majoritatea acestora întrebarea a fost trasă direct din lucrări de cercetare sau teză. A fost un proces destul de consumator, dar distractiv, să mă uit la tot felul de exerciţii la care nu m-aș gândi niciodată în mod normal. Cum ar fi, de exemplu, teoria seturilor!”

Mai mulţi utilizatori online au spus că ar refuza o invitație la o nuntă cu tematică matematică și au glumit că nu ar fi „destul de inteligenţi, încât să ocupe o altă masă, în afară de cele destinate copiilor”.

O persoană a spus: „Râd fiindcă unele întrebări au fost trase direct de la lucrările de cercetare sau de la teze”. Dacă aș fi fost invitat la o asemenea nuntă, aș fi fost blocat în holul de băut cu furnizorii de alimentație. E prea inteligent pentru mine”.

Mireasa nu a fost însă afectată de comentarii şi aşteaptă cu nerăbdare ziua cea mare.

  • 1
  •  
  •  
  •  

Citește și

Prima declarație a deputatului democrat, după decesul bebelușului său

Contactat telefonic de reporterii Bună Ziua Iași, deputatul moldovean Anghel Agache a refuzat să comenteze …