19 octombrie 2019, sâmbătă
Știrea zilei

Vreme nebună în Italia: Plaje devastate, orașe sub ape și oameni răniți | VIDEO Update

Furtunile violente fac prăpăd și pe Coasta Adriatică a Italiei. În oraşul Pescara s-au înregistrat cel puţin 18 răniţi. Cele mai mari probleme s-au înregistrat din cauza grindinei care a căzut, aceasta având dimensiunea unei mingi de tenis.

Conform Il Messaggero, bucăţile mari de grindină au făcut prăpăd, lovind totul în cale. Sute de maşini au fost avariate, iar mulţi oameni, inclusiv o femeie însărcinată, au suferit răni la nivelul capului şi a feţei.

Victimele au ajuns de urgenţă la spital, în special cu vânătăi şi cu capete sparte. Numeroase maşini care se deplasau dinspre Teramo spre litoral, pe autostradă, au tras pe dreapta, iar şoferii au început să se roage pentru a scăpa cu bine din calea furtunii.


Circulaţia auto a fost oprită în mai multe zone, din cauza vizibilităţii extrem de scăzute.

Turiştii veniţi la plajă au fugit îngroziţi după ce vântul a început să ia pe sus şezlongurile şi umbrelele de plajă. În unele regiuni, rafalele au ajuns şi la 150 de kilometri pe oră şi au lăsat dezastru în urma lor.

Tot din cauza copacilor, multe trenuri au avut întârziere. În oraşul Ancona, primarul a decis închiderea şcolilor. Meteorologii au anunţat că vremea extremă va continua şi că sunt aşteptate fenomene intense, sub formă de ploi şi furtuni.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

România are un nou premier desemnat

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marți, pe Ludovic Orban, liderul Partidului Național Liberal (PNL) în …