Știrea zilei

O fostă angajată ANSA, condamnată la închisoare: A prejudiciat Agenția cu 2 milioane lei | VIDEO

O fostă funcționară în contabilitatea Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Edineț a fost condamnata la 10 ani de închisoare de către Judecatoria Edineț. Aceasta, în perioada anilor 2013-2017, și-a însușit peste 2 milioane de lei, bani care trebuiau depuși în contul special al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, chiar din anul în care a fost numită în funcție de conducere în contabilitatea Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Edineț, inculpata și-a însușit ilegal sute de mii de lei anual de la companii și diverse persoane, pentru care Direcția presta servicii. Astfel, timp de 4 ani și jumătate, valoarea sumelor delapidate era în progresie semnificativă: de la 300.000 lei pe an, la circa 500.000 de lei. Mai exact, aceasta încasa banii de la beneficiarii serviciilor prestate, le oferea certificatele solicitate, dar banii primiți nu ajungeau să fie depuși la bancă, în folosul statului.

Potrivit procurorilor, neregulile au fost depistate în anul 2018, după cercetările care au fost efectuate la solicitarea noului șef ANSA.

Sentința a fost pronunțată în lipsa inculpatei, care a fost anunțată în căutare internațională. Instanța de judecată a admis demersul procurorilor și a dispus încasarea sumei prejudiciate de peste 2 milioane lei de la inculpată. Anterior, la demersul procurorilor, a fost aplicat sechestru asupra bunurilor imobile deținute de aceasta, ceea ce a făcut posibilă recuperarea a peste 45.000 de lei în contul statului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Știrile orei 13:00 la Televiziunea Centrală – 2020-07-02