Știrea zilei

O fetiță de numai 5 ani a decedat după ce a fost strivită de un dulap. Unde a fost părinții | VIDEO

Caz tragic într-o familie din Chișinău. O fetiță de numai 5 ani a decedat după ce a fost strivită de un dulap. În momentul incidentului, micuța se afla singură acasă, părinții fiind la serviciu.

Cazul tragic a avut loc vineri, în jurul orei 12:00. Poliția a fost alertată că într-un apartament din capitală, un dulap a căzut peste o minoră. Imediat pe adresa indicată s-a deplasat grupa operativă a Inspectoratului, dar și un echipaj medical. Ajunși la fața locului, medicii au întreprins toate măsurile pentru a salva copila, însă, în urma traumelor suferite, minora a decedat.

NATALIA STATI, ofițer de presă, Poliția Capitalei: „În cadrul documentării la fața locului, polițiștiii au stabilit că fata, în vârstă de 5 ani, se afla singură la domiciliu, parinții fiind la serviciu. Din cele comunicate, mama minorei permanent ținea legătura cu fetița prin telefon. La moment, pe cazul dat este deschisă o anchetă. Urmează să fie stabilite toate circustanțele. Ulterior, poliția o să se expună pe cazul dat”.

Precizăm că la începutul lunii iunie, imediat după cazul în care un băiețel din Hîncești, de doar 6 ani, a fost găsit mort în toaleta din curtea casei, fiind lăsat în supravegherea fraților, peste 2600 de părinți au depus la Guvern o petiție. Aceștia au cerut redeschiderea grădinițelor sau adoptarea unor măsuri de protecție socială pentru familiile cu copii preșcolari. Ei au propus drept soluții oferirea unei indemnizații de cel puțin 50 la sută din salariu şi garanţii pentru păstrarea locurilor de muncă pentru părinți. Ministerul Educaţiei a răspuns că majoritatea grădinițelor nu sunt pregătite sanitar să se redeschidă, în condițiile pandemiei de coronavirus.

De asemenea, nici inițiativa legislativă, înaintată încă la începutul perioadei de carantină de un deputat din opoziție, care prevedea acordarea indemnizației de carantină unuia dintre părinți nu a avut sorți de izbândă. Proiectul nici măcar nu a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței legislativului.

Precizăm că în țara vecină, România, părinții care nu au cu cine să-și lase copiii, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, beneficiază prin lege de zile libere plătite din partea angajatorilor.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Datorită lui Ilan Șor, reconstrucția capitală a străzilor din Orhei este în plină desfășurare. Lucrările de renovare a străzii Unirii, încheiate în scurt timp | VIDEO

Lucrările de renovare a străzii Unirii din municipiul Orhei, care au demarat acum o săptămână, …