Știrea zilei

O angajată a Ministerului Finanţelor, bănuită că și-a incendiat concubinul | VIDEO Update

O angajată de la Ministerului Finanţelor, care acum se află în concediu de îngrijire a copilului, riscă între 15 şi 20 de ani de închisoare. Asta deoarece ar fi bănuită că și-a omorât propriul concubin. Femeia însă susține că nu este vinovată și va face tot posibilul pentru a demonstra acest lucru.

Potrivit procuraturii, în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2018, după ce concubinii au consumat împreună alcool în casa în care locuiau de mai mulţi ani, învinuita a aşteptat până concubinul a adormit, iar mai apoi a incendiat mai multe elemente de mobilier din bucătărie, dar şi din odaia în care dormea victima. A închis toate geamurile, a încuiat uşa de la casă și a părăsit în grabă locuinţa. Pe de altă parte, bănuita susține contrariul. În cadrul unei conferințe de presă femeia a spus că incidentul s-ar fi produs altfel.

CORINA COZLOVA: „Deci, în acea seară am organizat un mic foișor în ograda casei. Pe la orele unu ne-am despărțit de vecini. Trezindu-se noaptea din somn, fetița, am vrut să merg până la bucătărie să iau niște lapte sau apă fetiței să o liniștesc, am dat să deschid ușa de la salon – în nas mi-a venit un fum negru și dens, deci foc nu am văzut, doar fum. Am căutat concubinul prin casă, nu l-am găsit, am auzit că curge apa în baie, am dat să deschid ușa la baie, ușa era încuiată. Dându-mi seama că fumul deja pleacă în camera unde stă copilul, am luat copilul și am ieșit din casă, mi-am salvat fetița. Am sunat la serviciul 112, am menționat că în casă este fum, am spus și adresa și am rugat să trimită careva ajutoare, însă cu părere de rău ajutoare nu au fost trimise.”

Totodată, femeia se consideră nevinovată și susține că va demonstra acest lucru. Mai mult, bănuita consideră că fosta familie a concubinului vrea să o bage la pușcărie.

CORINA COZLOVA: „Eu consider că nu voi fi condamnată, pentru că nu am nicio vină, o să lupt și o să aduc probe că sunt nevinovată.”

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Râşcani a finalizat şi a transmis în judecată dosarul de învinuire a acesteia. Concomitent, pe acest caz procurorii au iniţiat urmărirea penală şi în privinţa angajaţilor serviciului 112, sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul unei persoane.

Concubinii, femeia în vârstă de 25 de ani și victima de 60 de ani locuiau împreună de mai bine de 6 ani și au o fetiță.

Cazul dat a avut loc pe data de 31 octombrie 2018.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Vreme primăvăratică, cu 15 grade Celsius duminică. De miercuri vremea se va schimba radical

Vremea este neobișnuit de caldă pentru începutul lunii februarie. Temperaturile pleacă de la 5 grade …