Știrea zilei

Numirea noului vicedirector la Autosalubritate a încins spiritele în CMC: „Am înțeles că este neam cu Dodon” | VIDEO

Regia Autosalubritate are un nou vicedirector de marketing. Se întâmplă după ce numirea în aceeași funcție a lui Mihail Bagas a provocat un adevărat scandal, iar la inițiativa Partidului „ȘOR”, susținută de majoritatea aleșilor din Consiliul Municipal Chișinău, acesta a fost nevoit să demisioneze. Numirea noului vicedirector de marketing a ajuns din nou pe agenda CMC, iar consilierii au cerut demisia directorului Regiei „Autosalubritate”, pentru că ar fi încălcat legislația.

Consilierul liberal din CMC Ion Cebanu susține că locul lui Mihail Bagas în cadrul Întreprinderii „Autosalubritate” a fost luat de Dumitru Vulpe. Cebanu mai afirmă că acesta ar fi rudă cu președintele Igor Dodon și că ar fi din aceeași localitate – satul Sadova, raionul Călărași: „La propunerea cui a ajuns domnul Vulpe de la Sadova, care am înțeles că este neam cu Dodon, să conducă întreprinderea respectivă?”

GRIGORII ROIC, primul adjunct al directorului Autosalubritate: „Reieșind din atribuțiile întreprinderii, în special, din problema arzătoare de prestare a serviciilor calitative de colectare a deșeurilor, inclusiv lărgirea domeniului, directorul a considerat că este necesar de a-l numi pe domnul Vulpe în funcție de vicedirector.”

Consilierii din partea partidului „ȘOR” s-au arătat indignați de faptul că întreprinderea municipală cheltuie peste 17 mii de lei pentru a plăti salariul unei persoane care nu se știe cu ce se ocupă.

SERGHEI BURGUDJI, consilier Partidul „ȘOR”: „Eu am divulgat salariul vicedirectorului, care este peste 17 500 de lei. Acești bani îi putem folosi lunar pentru repararea a 5-6 unități de tehnică specială, construcția volierelor pentru câinii fără adăpost. Este evident un interes ascuns al partidului socialiștilor, care pun în funcții de conducere oameni de-ai lor.”

VALERII KLIMENKO, consilier Partidul „ȘOR”: „Dacă până acum, această întreprindere a lucrat fără un astfel de director, sunt sigur că și pe parcurs nu va fi nevoie de așa o funcție.”

În timpul discuțiilor, consilierii din partea PSRM nu erau prezenți în sală. Solicitați ulterior de postul nostru de televiziune, socialiștii Eugenia Ceban și Alexandr Odințov nu ne-au răspuns la telefon, iar Dinari Cojocaru ne-a spus că va reveni cu o reacție.

Purtătoarea de cuvânt Președinției, Carmena Sterpu, ne-a spus că nu comentează declarațiile consilierilor municipali.

În final, aleșii locali au cerut demisia directorului Regiei „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev și a vicedirectorului de marketing, Dumitru Vulpe. Solicitat de postul nostru de televiziune, directorul Regiei Autosalubritate a declarat că numirea noului vicedirector a fost legală și a negat că ar fi primit indicații pe cine să desemneze în această funcție.

DIRECTORUL REGIEI „AUTOSALUBRITATE”, EUGENIU AXENTIEV: „Noul director de marketing este o persoană competentă și are studii de economist-finanțist și jurist. Nu am primit indicații de la nimeni pentru a-l numi în funcție, iar faptul că este din aceeași localitate cu unele persoane din conducerea statului, este o coincidență. Am luat act de decizia Consiliului de a mă demite din funcție, dar ultimul cuvânt îl are primarul general.”, a spus Axentiev.

Anterior, consilierul municipal din partea Partidului Politic „ȘOR”, Serghei Burgudji a recomandat conducerii Întreprinderii să rezilieze contractul cu Mihail Bagas, care a fost angajat pentru o perioadă de probă, cu durată de o lună. Ca urmare a discuțiilor din CMC, Bagas și-a dat demisia.

În cadrul ședinței de marți, fracțiunea Partidului „ȘOR” din CMC și-a retras voturile pentru proiectul înaintat de primarul Ion Ceban privind Planul urbanistic al Chișinăului, care prevede actualizarea acestuia din banii oferiți de o asociație din București. Asta după ce, proiectul a fost votat la limită, săptămâna trecută, de 26 dintre aleșii locali.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Locuitorii blocului unde s-a prăbușit o balustradă, speriați de groază. Cine s-ar face vinovat de incident, potrivit lor | VIDEO

Balustrada unui balcon de la etajul opt al unui bloc de locuit de pe strada …