28 martie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Numele noului primar general al capitalei va fi cunoscut exact atunci când se vor închide secțiile de votare | VIDEO

Numele noului primar general al capitalei va fi cunoscut exact atunci când se vor închide secțiile de votare. Cel puțin asta promit organizatorii Exit-poll-ului. Sondajul la ieșirea de la urne se va efectua în câteva zeci de secții de votare din Chișinău. Realizarea chestionarului a fost aprobată de către Comisia Electorală Centrală.

Sondajul se va desfășura în 67 de secții de vot din raza municipiului Chișinău. Rezultatele urmează a fi făcute publice în cadrul unei conferințe de presă, imediat după închiderea secțiilor de votare, la ora 21. Potrivit organizatorilor, pe tot parcursul zilei, operatorii exit-poll vor intervieva persoanele care vor ieși de la vot și vor accepta să răspundă la întrebări. Colectarea se va face pe suport electronic. Datele vor fi transmise online pe server, iar la ele vor avea acces doar 2 persoane autorizate. Datele vor fi adunate de către cele 164 de persoane acreditate de către CEC.

Autorii se așteaptă să fie completate până la 8 mii de chestionare. Organizatorii exit-poll-ului susțin că marja de eroare ar urma să fie de până la unu la sută. Sondajul este efectuat de către Compania de Cercetare Sociologică și Marketing „FOP-STAR”, Institutul de Marketing și Sondaje „IMAS” în colaborare cu Compania de consultanță politică „POLIEXPERT”.

Acest exit-poll este primul din ultimii 8 ani. De cealaltă parte, Comisia Electorală Centrală va prezenta primele rezultate preliminare parțiale abia la ora 22.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în Moldova. Chicu: Dacă continuăm să fim iresponsabili, vor muri mulți | VIDEO

Pandemia de coronavirus ia amploare, iar numărul celor infectați crește de la o zi la …