Știrea zilei

Numărul persoanelor din Moldova suspectate de coronavirus, în creștere | VIDEO

22 de persoane, printre care 6 copii, sunt internați la spital, fiind suspectați de infectare prin coronavirus. Anunțul a fost făcut în această dimineață de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Potrivit acesteia, suspecții au fost supuși testelor, iar rezultatele vor fi cunoscute pe parcursul zilei. În prezent, în țară sunt confirmate 3 cazuri de COVID-19.

Potrivit ministrului Sănătăţii, 14 persoane suspecte de COVID-19 au fost internate la spitalul de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” din capitală, iar două mame și șase minori, reveniți recent din Italia, sunt plasați la spitalul de Boli Contagioase pentru Copii.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „O mamă cu trei copii care, exact în perioada în care situația era destul de alarmantă în Italia, a mers la cumpărături la Milano şi acum se numără printre cei internați și suspectați de infectare prin coronavirus.”

În ceea ce îi privește pe cei trei pacienți infectați cu virusul periculos, Dumbrăveanu spune că starea lor de sănătate este de gravitate medie. Autoritățile susțin că au identificat persoanele care au intrat în contact cu bolnavii.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Prima doamnă rămâne în stare gravă, dar, totuși, există un progres evolutiv pozitiv în starea ei de sănătate. S-au mai depistat anumite probleme adiţionale de sănătate.”

Dumbrăveanu dă asigurări că în țară sunt suficiente teste pentru depistarea infecțiilor prin coronavirus.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Noi din cele 5 kituri, care au fost oferite de OMS pentru diagnoză, actualmente, utilizăm cel de-al doilea kit. Mai avem încă trei kituri care sunt neutilizate. Până la finele săptămânii curente, ne oferă OMS încă 1000 de teste, dar şi acea coordonare care a fost realizată cu SDS, la fel, ne va oferi suplimentar teste.”

De asemenea, atât ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, cât şi ministrul Educaţiei, Corneliu Popovici, au declarat că toți angajații din cadrul instituțiilor de învățământ, care au fost închise, pentru a preveni infectarea cu virusul periculos, își vor primi salariile, conform legislației. Până acum, în Moldova au fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire prin coronavirus. Bolnavii au vârstele cuprinse între 48 şi 60 de ani şi au revenit din Italia. În context, ministerul Sănătății îi îndeamnă pe cetățenii să se abțină de la călătorii în afara țării și să evite locurile aglomerate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …