Știrea zilei

Numărul persoanelor decedate de coronavirus în China este în creștere | VIDEO

Numărul persoanelor decedate de coronavirus este în creștere în China. Autoritățile au anunțat dimineață că peste 130 de oameni au decedat, iar alți aproape 1460 s-au îmbolnăvit. Numărul total al celor care au de suferit de pe urma acestei boli se ridică la aproape 6 mii de pacienți. Între timp Uniunea Europeană a activat sistemul intern de alertă rapidă, pentru a distribui informaţiile despre răspândirea epidemiei, după ce s-au semnalat îmbolnăviri în Franţa şi Germania, transmite presa străină.

Noul coronavirus este contagios și în perioada de incubație, înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, spun oficialii chinezi. Astfel, Ministerul Educației din China a anunțat că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat și au prelungit vacanța elevilor. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populație și să țină sub control epidemia. Totodată, comisarii europeni urmează să discute această problemă miercuri. Asta după ce un prim caz de contagiere a fost confirmat în Germania, la un bărbat din Bavaria, scrie AFP. Și în România a fost alertă, după ce o stewardesă a intrat în contact cu două persoane care au fost infectate cu noul virus.

Totuși, specialiștii spun că este puțin probabil ca persoana să fie infectată. De asemenea, doi moldoveni doi moldoveni sunt blocați în China, exact în epicentrul epidemiei cu virusul ucigaș, provincia Hubei. Informația ne-a fost oferită de către serviciul de presă al Ministerului de Externe. Potrivit instituției, până acum, cazuri de infectare cu coronovirus în rândul compatrioților noștri nu au fost înregistrate. În același timp, două familii de moldoveni care se află în China au declarat că doresc să părăsească țara, de teama îmbolnăvirii. Totodată, autoritățile de la Chișinău au emis o alertă de călătorie și recomandă teama îmbolnăvirii. Totodată, autoritățile de la Chișinău au emis o alertă de călătorie și recomandă oamenilor să evite deplasările în China.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Țările europene continuă relaxarea restricțiilor, numărul oficial al deceselor în Rusia – pus sub semnul întrebării, EC salută relansarea economiei europene | VIDEO

Țările europene continuă relaxarea restricțiilor impuse pe perioada pandemiei de coronavirus, iar Comisia Europeană a …