Știrea zilei

Numărul oficial al deceselor provocate de coronavirus a crescut. Când va fi gata vaccinul

Numărul oficial al deceselor provocate de coronavirus a crescut. Peste 1.600 de noi cazuri de infecţie, confirmate într-o singură zi, scrie presa română.

Astfel, numărul total de cazuri de decese la nivel mondial se ridică la 1.107, dat fiind că s-au înregistrat două cazuri de decese în afara Chinei continentale, unul în Filipine şi unul în Hong Kong.

Autorităţile din provincia Hubei au anunţat că au înregistrat 1.638 de noi cazuri de infecţie marţi, ceea ce înseamnă că numărul total de infecţii din această provincie se ridică acum la 33.366 de cazuri.

Astfel, în total, numărul de cazuri confirmate de îmbolnăviri la nivel mondial se ridică la 44.138 în acest moment, majoritatea acestora înregistrându-se în China.

De asemenea, OMS a anunţat ieri, 11 februarie, că noul coronavirus din China poartă denumirea COVID-19.

„Dezvoltarea unui vaccin este un punct important pe agenda noastră, dar reprezintă doar o parte. Va fi nevoie de timp pentru dezvoltarea acestuia, dar, în acest timp, nu suntem fără apărare. Primul vaccin va fi gata în 18 luni”, a spus oficialul.

Autoritatea Sanitară din provincia chineză Hubei a anunţat că 94 de persoane au decedat marţi din cauza noului tip de coronavirus, astfel că numărul de decese la nivel mondial se ridică acum la 1.107.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

În SUA au început primele teste pe oameni pentru un medicament împotriva coronavirusului

Oficialii americani din domeniul Sănătății au anunțat marți că au început primele teste clinice pentru …