Știrea zilei

Numărul deceselor din China ar fi cu mult mai mare. Un angajat a spus câte cadavre ajung zilnic în cuptoare

Crematoriile din Wuhan ard cadavre 24 de ore în fiecare zi din cauza epidemiei de coronavirus, transmite The Epoch Times.

Un angajat al unui crematoriu a declarat că este nevoie de mai multă forţă de muncă din cauza numărului mare de cadavre care sunt aduse de la spitale, scrie presa română.

Numărul oficial al deceselor se apropie de 600, dar mulţi observatori cred că numărul real este mult mai mare. Potrivit unei pagini web a companiei Tencent, afişată pentru scurt timp în urmă cu câteva zile, 154.023 de oameni erau infectaţi şi nu mai puţin de 24.589 de persoane decedaseră din cauza bolii care face ravagii în China. Compania a susţinut că a fost vorba de o problemă tehnică, de codare a datelor.

Comisia Naţională de Sănătate din China a decis pe 1 februarie că cei care mor din cauza coronavirusului trebuie să fie incineraţi, pentru a opri răspândirea bolii.

Potrivit angajatului citat, cel puţin 100 de cadavre ajung în fiecare zi la crematiorul pentru care lucrează, de la cele trei spitale în care sunt trataţi bolnavii. „Încpând cu 28 ianuarie, 90% dintre angajaţii noştri lucrează 24/7… nu am putut merge acasă”, a declarat el.

Rudele morţilor nu sunt lăsate să vadă persoanele moarte înainte de a fi arse, de teama că ar putea lua boala.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Observatorul Seismologic din Iordania: Explozia din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5

Explozia de marți din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5, a calculat …