Știrea zilei

Nu vom mai avea benzi destinate transportului public | VIDEO

Încă un proiect al primăriei a plecat o dată cu fosta guvernare. Cei din cadrul Direcție de Transport și Comunicații Publice își propuneau să introducă, pe unele străzi ale Chișinăului, o bandă destinată doar transportului public, dar acum această idee a fost dată uitării.

La începutul verii, fostul șef al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Octavian Lungu, a venit cu un proiect care presupunea crearea unor  benzi de circulație, destinate exclusiv  transportului public.

OCTAVIAN LUNGU, fost director la Direcția generală transport public  și căi de comunicație: „Pentru a-l putea implementa, este nevoie de mai multe soluții pe care trebuie să le identificăm și aceste soluții se referă la marcaj, la semnalizare, la modificarea infrastructurii rutiere, la reorganizarea intersecțiilor și respectiv toate trebuie să se regăsească într-un plan de acțiuni.”

Benzile trebuiau să apară pe străzile A. Pușkin și Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni din capitală, la sfârșitul lunii august. Proiectul, însă, așa și nu a fost implementat. Opiniile locuitorilor  orașului sunt diferite vizavi de acest subiect.

„Ar fi bine de întocmit această idee, fiindcă e foarte bună. Spre exemplu, eu cum trăiesc la Ciocana, în fiecare dimineață mi-e foarte greu să vin, adică eu timp de o oră ajung la universitate, deci ar fi foarte bine să fie o bandă   specială, ca mai repede troleibuzele să ajungă la destinație.”

„Aici va fi un colaps.  Pentru că dacă acum troleibuzul nu merge și aceasta va fi bandă pentru transportul public eu nu voi avea dreptul să merg pe ea. Un troleibuz trece o dată în jumătate de oră, în restul timpului noi nu avem dreptul să mergem pe ea. Gata, din două benzi de circulație rămânem doar cu una și în fin   al vom avea mai multe drumuri încărcate.”

„Cred că trebuie să facem acest lucru, în primul rând pentru oameni, ca să fie mai comod și mai mai puține accidente.”

În același timp, contactat de noi, actualul șef al Direcției generale transport public și căi de  comunicație, Adrian Boldurescu a spus că nu cunoaște nimic despre acest proiect.

Prioritizarea transportului public ar fi permis să se evite ambuteiajele. Măsura viza, în principal, pasagerii din transportul public, dar ar fi putut, de asemenea, atrage noi pasageri prin  îmbunătăţirea a timpului de călătorie, cel puțin.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Alte șase persoane au pierdut lupta cu coronavirusul. Bilanțul deceselor a ajuns la 841

Alte șase persoane au decedat din cauza infecției COVID-19, informează Ministerul Sănătății, scrie newsmaker.md. Deces …