Știrea zilei

Nu se limitează la cinci ministere. PDM va pretinde și la alte funcții de conducere

Partidul Democrat va pretinde și la alte funcții de conducere, în afară de cele cinci portofolii din Guvernul Chicu. Asta susține vicepreședintele Partidului Democrat Eugeniu Nichiforciuc, scrie agora.md.

„Partajările nu se vor opri doar la fotolii de ministere. Influența PDM va reveni și în alte instituții ale statului, în funcții de secretari de stat, la instituții subordonate. Dar asta nu înseamnă că peste tot sunt schimbări. Dacă azi funcțiile sunt ocupate de profesionaliști, unii vor reveni, alte persoane vor fi păstrate”, a declarat Eugeniu Nichiforiuc în cadrul unei emisiuni televizate.

Totodată, democratul a refuzat să spună ce alți candidați au fost propuși pentru funcțiile de miniștri, în cadrul negocierilor cu PSRM: „Pentru fiecare funcție am discutat cel puțin 2-3 candidaturi. Nu e cazul să dăm celelalte nume, pentru că persoanele pot să se regăsească ulterior în alte funcții, cum ar fi de secretari de stat”.

Amintim că președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, spunea că, după alegerile prezidențiale din toamna acestui an, Partidului Democrat îi va reveni fie funcția de prim-ministru, fie cea de președinte al Parlamentului.

Pe 16 martie, socialiștii și democrații au semnat acordul de constituire a majorității parlamentare. Partidului Democrat i-au revenit cinci portofolii din Guvernul Chicu. La nici o oră de la semnarea acordului, noii miniștri au depus jurământul: Cristina Lesnic la Reintegrare, Alexandru Pînzari la Apărare, Igor Șarov la Educație, Oleg Țulea la Externe, Sergiu Răilean la Economie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Controversat și fără consens”. Comisia de la Veneția critică modul în care au fost numiți patru membri CSM

Comisia de la Veneția a venit cu o reacție la numirea a patru membri ai Consiliului …