Știrea zilei

„Nu m-a născut mama ministru”. Ciocoi anunță în ce condiții va demisiona

„Nu m-a născut mama ministru și nu mă țin de acest fotoliu”. Asta a declarat ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, întrebat de jurnaliști dacă își va da demisia.

„Nu m-a născut mama ministru și nu mă țin de acest fotoliu. Îmi fac jobul în conformitate cu mandatul dat de Parlament. Este atât de mult de lucru, încât dacă fiecare ministru și-ar da demisia din proprie inițiativă, din două în două zile, va fi o stabilitate absolută? Deocamdată nu o fac, dar dacă se va insista la nivel politic și Parlamentul va lua o decizie în acest sens, evident că mă voi conforma deciziei”, a declarat Aureliu Ciocoi în urma evenimentului de comemorare a eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru.

Amintim că, la protestul veteranilor din 2 martie, din PMAN, s-a cerut inclusiv demisia ministrului de Externe. Mai mult, deputații PAS au anunțat că vor depune o moțiune simplă repetată pe numele acestuia.

Menționăm că, în februarie, fracțiunea PPDA a înregistrat o moțiune simplă pe numele ministrului de Externe. Asta după ce Aureliu Ciocoi a declarat că intervenția militară a Federației Ruse în conflictul de pe Nistru a avut drept scop oprirea vărsării de sânge. La scurt timp, Ciocoi a participat la ședința fracțiunii PDM, explicând că a fost o „exprimare nereușită”. Astfel, moțiunea nu a ajuns să fie examinată în Parlament.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pe fundalul huiduielilor, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …