Știrea zilei

„Nu le mai da bani! Ajutaţi-ne să-i protejăm!”

Direcția Municipală Pentru Protecția Drepturilor Copilului anunță relansarea Campaniei „Nu le mai da bani! Ajutaţi-ne să-i protejăm!”, care prevede combaterea fenomenului cerșetoriei cu implicarea copiilor. În troleibuzele din Chișinău și la posturile de televiziune va fi difuzat un spot social și vor fi împărțite materiale informative despre riscurile la care sunt expuși acești copii.

Potrivit șefului interimar al Direcției Municipale Pentru Protecția Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc, fenomenul cerșetoriei cu implicarea copiilor ia amploare. Chișinăul este un oraș atractiv pentru copiii și adolescenții cerșetori din toată țară, fie că o fac de bună voie, fie sunt impuși de maturi să cerșească, în unele cazuri chiar și de grupuri infracționale.

Astfel, direcția susține că majoritatea cerșetorilor sunt la evidența autorităților de la locul de trai, beneficiază de îndemnizații sau sunt susținuți de ONG-uri specializate, însă atâta timp cât comunitatea continuă să le dea bani, nu vor renunța la cerșit, aceasta fiind o sursă ușoară de venit. Din acest motiv, cetățenii sunt îndemnați să sesizeze organele de poliție de fiecare dată când văd copii sau mame cu bebeluși în brațe cerșind în stradă.

Potrivit Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, de la începutul anului curent, 20 de persoane au fost documentate pentru neîndeplinirea obligațiilor părintești. Amenda pentru exploatarea copiilor în cerșit este de la 450 la 750 de unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Soroca: O femeie a murit după ce casa i-a luat foc

La data de 28 martie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru …