Știrea zilei

Noul procuror general interimar – finul de cununie al unui procuror, cumătră cu Andrei Năstase | VIDEO

Ies la iveală noi legături de cumătrism între membrii alianței PSRM-ACUM și oamenii care sunt promovați în funcții – cheie. Pe lângă faptul că noul procuror general interimar, Dumitru Robu, este omul lui Igor Dodon, Ziarul de Gardă scrie că acesta este și finul de cununie al unui procuror care este cumătră cu ministrul de Interne, Andrei Năstase.

În presă au apărut informații care relevă legături ale noului procuror general interimar, Dumitru Robu, cu Andrei Năstase. Mai exact, Robu este finul de cununie al procurorului Vera Chiranda, care, la rândul său, este cumătră cu ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, scrie Ziarul de Gradă.

Potrivit sursei, prin intermediul serviciului de presă al Procuraturii Generale, Dumitru Robu ar fi recunoscut că nașa sa de cununie este Vera Chiranda de la Procuratura municipiului Chișinău. Aceasta a fost reținută în octombrie 2018 în dosarul mitei pentru cinci judecători, fiind învinuită că ar fi intermediat transmiterea mijloacelor bănești de la persoane interesate către magistrații vizați în dosar. În prezent, dosarul Verei Chiranda se află pe masa judecătorilor, iar prima ședință în dosar a avut loc în luna aprilie.

Anterior, Chiranda a activat la Procuratura de Transport, acolo unde a muncit atât ministrul de Interne, Andrei Năstase, cât și noul procuror general interimar, Dumitru Robu. Potrivit publicației, informația despre faptul că Andrei Năstase ar fi cumătru cu Vera Chiranda, a fost comunicată de către surse din cadrul Procuraturii Generale. Sursa mai notează că Năstase nu a negat această relație și nu ar avea nicio legătură cu numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar.

Potrivit Ziarului de gardă, avocata Verei Chiranda nu a răspuns la telefon pentru comentarii. Președintele Igor Dodon a semnat decretul privind numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar, la propunerea Parlamentului. Deși a fost anunțat un concurs, Robu a recunoscut că nu a participat la el și că a acceptat propunerea pentru a face față unei perioade dificile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Susținătorii Partidului ȘOR au protestat împotriva deciziei consilierilor municipali ai PSRM, care poate provoca daune de milioane de lei la bugetul capitalei | VIDEO

Alesul local din partea Partidului ȘOR, Valeri Klimenko bate alarma în legătură cu un prejudiciu …