Știrea zilei

Noul premier român, Ludovic Orban, va efectua prima vizită externă în Republica Moldova

Prima vizită oficială pe care o va face Victor Orban în calitate de prim-ministru al României, funcție pe care o deține din 4 noiembrie 2019, va fi la Chișinău, Republica Moldova. Cel puțin a dat de înțeles că asta ar vrea să fie, scrie realitatea.md.

Premierul român a adăugat într-o emisiune de la postul B1 că intenționează să aibă un dialog cu prim-ministra noastră, Maia Sandu.

Cea de-a doua sa vizită oficială va deja la Bruxelles, Belgia.

Victor Orban nu a dezvăluit ziua exactă, însă este de menționat că, între timp, au loc mișcări tectonice în lumea politicului de la noi. Până sâmbătă, riscă să cadă Guvernului condus de Maia Sandu, după ce Cabinetul de miniștri și-a asumat răspundere politică în fața Parlamentului întru modificarea din nou a Legii Procuraturii.

Pe de o parte Blocul ACUM susține că este vorba despre salvarea reformei justiției pentru care sunt gata să meargă la orice risc, astfel încât, în primul rând, dă fie numit un procuror general integru, pe de altă parte socialiștii nu sunt de acord și urmează să decidă dacă vor fi în continuare în coaliție sau vor vota moțiunea de cenzură propusă de democrați, de altfel foștii guvernanți ai statului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tauber către Dodon: Fiți sincer cu propria persoană și recunoașteți că calea dumneavoastră este un exemplu clasic de trădare și corupție politică. Dați-vă demisia | VIDEO

Partidul Politic ”ȘOR” cere demisia președintelui Igor Dodon și pledează pentru organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. …