Știrea zilei

Noul coronavirus se transmite prin aer? OMS combate mai multe mituri și falsuri

Odată cu apariția și răspândirea COVID-19, internetul abundă în informații false despre acest virus, care induc în panică lumea sau o face nepăsătoare și indiferentă. În ambele cazuri, riscurile dezinformării pot duce la consecințe grave. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) combate mai multe mituri și falsuri care se lansează în spațiul online, unul dintre acestea fiind faptul că COVID-19 se transmite prin aer, scrie zugo.md.

Astfel, Organizația Mondială a Sănătății anunță că: „Noul coronavirus nu se transmite prin aer, ci prin picăturile pe care o persoană infectată le generează atunci când tușește, strănută sau vorbește. Aceste picături sunt grele și nu plutesc prin aer, ci cad pe podea sau pe suprafața obiectelor. Vă puteți infecta dacă vă aflați la mai puțin de 1 metru de o persoană bolnavă sau dacă atingeți o suprafață contaminată și apoi vă atingeți ochii, nasul sau gura fără a vă spăla pe mâini.”

Totodată, OMS reamintește și despre cele trei reguli de protecție pe care trebuie să le respectăm mereu:

Păstrați distanța de cel puțin 1 metru față de alte persoane.

Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluție pe bază de alcool.

Nu vă atingeți ochii, gura și nasul cu mâinile murdare.

În cazul în care aveți simptome de COVID-19, sunați e urgență la 112.

Reamintim că, până la momentul de față, în Moldova au fost diagnosticați cu COVID-19 263 de persoane, dintre care 2 persoane au decedat, iar 13 s-au recuperat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Țările europene continuă relaxarea restricțiilor, numărul oficial al deceselor în Rusia – pus sub semnul întrebării, EC salută relansarea economiei europene | VIDEO

Țările europene continuă relaxarea restricțiilor impuse pe perioada pandemiei de coronavirus, iar Comisia Europeană a …