Știrea zilei

Noua conducere a PDM va fi aleasă la Congresul extraordinar al formațiunii din 27 iulie | VIDEO

Democrații își vor alege o nouă conducere a partidului la finele lunii iulie. Toţi vicepreşedinţii formațiunii și secretarul general, au demisionat în weekend-ul trecut. Se întâmplă după ce, președintele PDM, Vlad Plahotniuc a anunțat în urmă cu câteva zile că pleacă de la șefia partidului.

Anunțul a fost făcut de către fostul premier Pavel Filip. După Consiliul Politic Național al Partidului Democrat, el a declarat că întreaga conducere a formațiunii și-a prezentat demisia.

Noii lideri vor fi aleși la Congresul Republican care va fi convocat în data de 27 iulie. El a precizat că va asigura interimatul funcției de președinte al partidului până la alegerea noii conduceri. Întrebat cine ar putea fi noii conducători ai formațiunii, Filip a declarat că, până la Congres, structurile teritoriale urmează să vină cu propuneri în acest sens. Totodată, fostul premier a confirmat că democrații ar putea părăsi sediul din strada Armenească, pentru a se muta în cel vechi, din strada Tighina.

Amintim că, Vladimir Plahotniuc a anunțat la 24 iunie că își dă demisia din funcția de președinte al PDM. Potrivit lui Plahotniuc, plecarea sa din acest post va ajuta partidul să evolueze cât mai activ și profesionist în opoziție și va ajuta la crearea stabilității în țară. El a plecat din țară, imediat după ce democrații au anunțat că pleacă în opoziție, declarând că face acest lucru pentru a asigura securitatea familiei sale care se află peste hotare. Vlad Plahotniuc își menține însă mandatul de deputat.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fracțiunea PPDA va susține o moțiune simplă împotriva Ministerului Sănătății: anume conducerea Ministerului Sănătății se face vinovată de numărul mare de cazuri COVID-19 în Moldova | VIDEO

Deputatul PPDA, Igor Munteanu susține că anume conducerea ministerului sănătății se face vinovată de numărul …